Home PASTAS אגרול נטול גלוטן מדפי אורז

אגרול נטול גלוטן מדפי אורז

נהריה, עיר הולדתי, היא עיר עם היסטוריה עשירה. לפני הרבה מאוד שנים הייתה בעיר מסעדה מפורסמת, אפילו אגדית. אני לא יודעת מה היה השם הרשמי שלה, אבל כולם קראו לה "הסינית." כולם הכירו ואהבו את הסינית. אצלי בבית רץ סיפור שאחי הגדול היה ילד בעייתי באוכל ותמיד שיגע את ההורים, לא רצה לאכול כלום. יום אחד אבא שלי ביקש ממנו להכין רשימה של מה הוא רוצה לאכול במשך כל השבוע "ואמא ואני נדאג לכך." כשהוא הגיש את הדף לאבא שלי היה כתוב בכל יום "מסעדת הסינית"…

כשאני נזכרת במנות האהובות עלי כילדה אני כמעט יכולה להרגיש את הטעם על קצה הלשון: מרק וון-טון, פרייד-ריס, בננה עם ציפוי בצקי עם סירופ שמדליקים אותה באש בעת ההגשה…יאמי. אך הטעים והאהוב מכולם: האגרול!

האהבה לאגרול לא השתנתה עם השנים, אך שיטות ההכנה והאכילה כן השתנו: באוכל הסיני ישנו תבלין, MSG (מונוסודיום גלוטמט), שאני ועוד רבים רגישים אליו. הוא גורם לדופק מהיר, חולשה וזיעה קרה. במהותו הוא מחזק טעמים, ומכיוון שכך הוא ישנו בעוד מאכלים בתור "מוסיף טעם": צ"יפסים למיניהם, תבלינים, רוטבים, אבקות מרק ועוד. אמנם עדיין אין מחקרים שמראים את הקשר הישיר בין התבלין לסימפטומים, אך בכל זאת הייתי מציעה להיות זהירים עם מאכלים שמכילים MSG.

בלי קשר לתבלין הנ"ל, אגרול, כידוע, מכיל גלוטן. למזלי, במהלך שיטוט קולינרי באינטרנט נתקלתי במתכון לאגרול מדפי אורז! במקרה הספציפי הזה מדובר היה על מילוי עם חזיר (מתכון אמריקאי…), אך זה היה הפגם היחיד שלו. עוד באותו הערב הכנתי אגרול ויצא (כמו שאומר בן השש) "פיצוץ!" מאז זה כבר הפך למנה כמעט שבועית בביתנו. הכיף במקרה הזה הוא שכל אחד יכול להכין וריאציה לפי הטעם האישי שלו. קבלו בבקשה מתכון אחד מני רבים שאצלנו מצליח בכל פעם מחדש.

 

רכיבים:

12 דפי אורז (ישנם מספר גדלים, לאגרול אני אוהבת את הקטן)

חבילה של טופו קשה אורגני (משתמשים בחצי בערך)

1/2 כוס גרגירי תירס סנפרוסט

1/2 כוס אפונה ירוקה סנפרוסט

2 גזרים קלופים ומגורדים בפומפיה (על הגדול)

2 ביצים

חצי חבילת נבטים סיניים

2 כפות שמן קנולה

1/4 כוס שמן קנולה

3 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן כמובן)

2 כפות רוטב דגים

1 כף מירין

אופן ההכנה:

שלב 1: ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר את האפונה והתירס, וכשמוכן מסננים ומניחים בקערה. מוסיפים לקערה חצי חבילת טופו מגורד בפומפיה, גזר מגורד ושתי ביצים. מערבבים ומוסיפים את הרטבים (3 כפות רוטב סויה, 2 כפות רוטב דגים וכף מירין) ומערבבים עם הידיים.

שלב 2: לוקחים מחבת גדולה ועבה ומחממים 2 כפות שמן קנולה. כשהשמן חם מוסיפים לתוך המחבת את כל תכולת הקערה משלב 1 ומטגנים. אחרי 5 דקות מוסיפים את הנבטים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות, אין צורך שיהיה לגמרי מבושל.

בינתיים: לוקחים מחבת טפלון (רק טפלון! אחרת הדפים נדבקים) ומחממים 1/4 כוס שמן קנולה.

שלב 3: לוקחים קערה או מחבת לא עמוקים מדי, שניתן יהיה למלא אותה במים. מניחים בתוכה דף אורז ומשאירים אותו במים עד שמתרכך. בינתיים פורסים על השיש מגבת מטבח נקייה (לא מגבת עם "שערות") וכשהדף רך מוציאים אותו בזהירות ומניחים על המגבת. לוקחים כמות של כף מהמילוי ומניחים בקצה התחתון של הדף. מגלגלים את הדף כלפי מעלה גלגול אחד, ואז מגלגלים את הקצוות הצידיים כלפי פנימה, ועוד גלגולים כלפי מעלה, עד שנוצר אגרול. כך חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל המילוי.

שלב 4: כשהשמן חם מניחים את האגרולים במחבת ומטגנים. כשהם שחומים מלמטה אפשר להפוך אותם לצד השני. חשוב לעשות זאת בעדינות כי הם נוטים להיקרע בקלות.

שלב 5: על כלי הגשה מניחים נייר סופג ועליו את האגרולים. ניתן להגיש כך את האגרול, או להוסיף רטבים כמו סויה, רוטב חמוץ מתוק, רוטב צילי פיקנטי או כל טעם אחר.

2014 001  2014 002

2014 003  2014 005

2014 004  2014 006

108

 

 

2 תגובות

    • היי מלכה,
      אני משתמשת ברוטב דגים ללא גלוטן(גם כשר) שנקרא מגיק שף Magic Chef
      אני קונה את זה בוורלד פוד (World Food) רעננה

להגיב על מלכה Cancel reply