Home דף הבית גדול אוזני המן הכי טעימים ever (ללא גלוטן וטבעוני)

אוזני המן הכי טעימים ever (ללא גלוטן וטבעוני)

 

כל כך הרבה דברים קורים השבוע בקצב מהיר…ואנחנו רק ביום שני. מסיבות פורים, תחפושות, אפיה, משלוחי מנות, חום/ילדודס… ביקור אצל הרופא… וזה עוד לפני היום-יום הרגיל. לכן, תרשו לי לעבור הישר לעניין – המתכונים!

המתכון הראשון קל יותר מכיוון שניתן להכין אותו עם כל קמח שרוצים. קמח לבן, קמח מלא, כוסמין, או שילוב וכו'… אני השתמשתי בקמח נטול גלוטן. המתכון ללא גלוטן, ללא ביצים וללא חלב.

רכיבים:

1/2 כוס שמן קוקוס (אני מדדתי חצי כוס כשהשמן קוקוס היה במצב צבירה קשה ואז המסתי במיקרו)

ניתן להשתמש גם בשמן זרעי ענבים או אבוקדו

1/2 כוס סירופ מייפל טהור

1/2 כוס חלב שקדים

1 כף תמצית וניל טהור

2.5 כוסות של קמח (קמח ללא גלוטן)

1/2 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

1/4 כפית מלח

2 כפות גדושות של זרעי צ'יה (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערה אחת מערבבים שמן קוקוס, סירופ מייפל, תמצית וניל וחלב שקדים. בקערה נפרדת מערבבים קמח נטול גלוטן, אבקת אפיה, מלח וזרעי צ'יה. שופכים את הרטובים לקערה עם היבשים ומערבבים היטב עם מרית ומכניסים למקרר לשעה.

לחמם תנור ל- 180 להוציא את הבצק מהמקרר, לפזר מעט קונפלור ולהתחיל להכין אוזני המן, להכניס לתנור ל- 20 דק, או עד השחמה

 

feb04 090  feb04 091

feb04 093  feb04 099

המתכון השני נפלא וטעים ומתאים למי שאוהב לדעת בדיוק איזה קמחים הוא מכניס לגוף. אגב, עם שני המתכונים האלה ניתן להכין גם עוגיות!

רכיבים:

100 גרם חמאה רכה (טמפרטורת חדר)

3 ביצים (טמפרטורת חדר)

2 כפות תמצית וניל טהור

1 כוס חלב שקדים (טמפרטורת חדר)

1/2 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

1 כפית אבקת אפיה (ללא אלומיניום)

1/4 2 כוסות קמח אורז

3/4 כוס קמח סורוגום

1 כוס טפיוקה

1 כפית קסנטן גאם

אופן ההכנה:

מכניסים חמאה וסוכר לקערה אחת ומערבבים היטב. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים, אחר כך את החלב שקדים ולבסוף את התמצית וניל- הכל תוך כדי ערבוב. בקערה נפרדת מנפים את הקמחים, מוסיפים את אבקת האפיה, מלח, וקסנטאן גאם. את הרטובים שופכים על היבשים ומערבבים היטב בעזרת מרית. מכניסים למקרר לשעה.

 

בשני המתכונים ניתן לשמור את הבצק עד יומיים במקרר. לגבי המלית כמובן שניתן למלא עם מה שבא לכם: שוקולד, פרג, תמרים וכו'. אפשר גם להכין את האוזן המן, להשאיר אותה ריקה ורק אחרי האפיה למלא עם מילוי יותר יצירתי כמו מרשמלו, ריבת חלב או גלידה!

מילוי אחד שהכנתי לקח לי ממש שניה ויצא טעים בטרוף. פשוט לקחת כמה תמרים, לחתוך אותם לקוביות קטנטנות (ללא הגרעין כמובן) לזלף מעל חמאת שקדים ולערבב. למלא את האוזני המן עם המילוי ואז להכניס לתנור.

את האוזני המן לאפות ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 15-20 דק' עד שנראה זהוב ומוכן. חג שמח!

 

feb04 088  feb04 089

feb04 098  feb04 100

 

בשני המתכונים ניתן לשמור את הבצק עד יומיים במקרר. לגבי המלית כמובן שניתן למלא עם מה שבא לכם: שוקולד, פרג, תמרים וכו. אפשר גם להכין את האוזן המן להשאיר ריק ורק אחרי האפיה למלא עם מילוי יותר יצירתי כמו מרשמלו, ריבת חלב או גלידה!

מילוי אחד שהכנתי ולקח לי ממש שניה ויצא טעים בטרוף, זה לקחת כמה תמרים לחתוך אותם לקוביות קטנטנות (ללא גרעין כמובן) לזלף מעל חמאת שקדים ולערבב. למלא את האוזני המן עם המילוי ואז להכניס לתנור.

את האוזני המן לאפות על 180 תנור שחומם מראש למשך 15-20 דק' עד שנראה זהוב ומוכן.

feb04 109

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין תגובות

השאר תגובה