Home פסטות אטריות סובה זריזות וקלילות ברוטב בוטנים

אטריות סובה זריזות וקלילות ברוטב בוטנים

מנת אטריות קלילה וזריזה להכנה לארוחת ערב או צהריים לכל המשפחה. האטריות מקבלות את הטעם של חמאת הבוטנים, מה שמזכיר לילדים את טעם הבמבה, ולמבוגרים טעם של עוד.

יש להכין מראש חבילה של אטריות סובה. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים פנימה כף מלח ושתי כפות שמן זית. מביאים את המים לרתיחה ומכינים את האטריות לפי ההוראות על העטיפה.

טיפ קטן וחשוב: כשמדובר באטריות ללא גלוטן, אפילו אטריות אורז, תמיד כדאי להכין אותם אל דנטה (Medium Well), מה שאומר שהן לא מבושלות 100 אחוז אלא כמעט. מניסיוני המר והדביק, אם לא מוציאים אותם בזמן – הלכו האטריות. הן נהיות דביקות, מנופחות ועיסתיות. לא כיף.

להכנת הרוטב מכינים סיר בינוני על אש נמוכה. מכניסים פנימה 7 כפות  גדושות של חמאת בוטנים למריחה (הקלאסי, לא בטעמים), כף שמן שומשום, 3 כפות סירופ מייפל טהור, 3 כפות סויה, 2 כפות שומשום מלא, 2 כפות של רוטב דגים (אם אין אז לא חובה אבל במקום להוסיף עוד 2 כפות רוטב סויה) ו – כוס של מים חמים. בוחשים את הכול יחד על אש נמוכה. בשלב זה, אפשר לעשות את הרוטב מעט יותר ספייסי על ידי הוספה של חצי כפית צ'ילי יבש.

כשהאטריות מוכנות, יש לסנן אותן תחת מי ברז קרים ולהעבירן לקערת ההגשה. כעת אפשר לשפוך את הרוטב החם מלמעלה ולערבב (בעדינות!!) בעזרת כפות עץ כדי לא לשבור את האטריות. שבבי בוטנים ובצל ירוק חתוך מלמעלה יוסיפו קישוט וחגיגיות למנה הקלילה

117 118

תגובה 1

השאר תגובה