Home דף הבית גדול איטריות סובה עם סלמון ברוטב אסיאתי

איטריות סובה עם סלמון ברוטב אסיאתי

 

טוב, זאת המנה הכי טעימה וגם ממש קלה להכנה שאני עושה בערך פעם בשבוע, כל פעם עם שינוי קל. מנה סטייל מסעדות עם רוטב אסיאתי טעים שמשאיר בפה טעם של עוד…

מה שכן, את המצרכים האלו צריך בבית, כמובן שניתן תמיד לאלתר ולגוון, אבל בכדי שזה יצא מוצלח הייתי ממליצה להתארגן בעיקר על הרטבים. והנה וידוי קטן, אם תבואו אלי הביתה הייתי אומרת שב-99% מהמקרים תמצאו אצלי בצל, שום, ג'ינג'ר וכורכום. לגבי הכורכום תמיד במקרר אבקת כורכום ואם יש בחנות שורש כורכום טרי אז בכלל אני מרוקנת את המדף. אלו השחקנים הראשיים אצלי במטבח, ולשמחתי גם הילדים למדו לאכול ולאהוב אותם. זה כמובן בזכות הרבה חפירות מהצד שלי… על כמה זה בריא, איך זה גדל, אילו מאכלים מכינים איתם כולל איזה צבע יפה יש להם. את המנה הזאת אפשר כמובן להכין צמחוני ובמקום הדג להשתמש בטופו, אפשר גם עם עוף או פרוסות דקות של בקר, או בכלל רק עם מלא ירקות.

מצרכים:

300 גרם פילה סלמון נקי (ואם אתם אוהבים את הסלמון שלכם אז 400 גרם)

200 גרם אפונה סינית טריה (לקלף את הקצה שמושך חוט)

1 בצל גדול פרוס דק

שורש של כורכום טרי מגורד בפומפייה

2 שיני שום מגורדים בפומפייה

שורש של ג'ינג'ר מגורד בפומפייה

2 כפות גדושות של חמאת גי (אפשר עם קוקוס לפרווה)

פרח אחד של ברוקולי מפורק לחלקים

4 עלי בוקצ'וי

מלח גס לפי הטעם

כף גדושה של ממרח מיסו

כף של קארי ירוק (זה חריף! אם לא רוצים חריף אז לא להוסיף או פשוט כמות קטנה יותר)

סירופ מייפל

חומץ אורז

סויה נטול גלוטן

חבילה של איטריות סובה

כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

 

בסיר גדול: מרתיחים מים. כשהם רותחים מוסיפים את אטריות הסובה ומבשלים אל דנטה, מסננים, וכשמוכן שמים כף שמן זית כדי שהן לא ידבקו.

במחבת יחסית עמוקה להוסיף את הגי, כשנמס להוסיף את הבצל כאשר מעט שקוף להוסיף את הכורכום השום והג'ינג'ר, לערבב ככה כמה דק'. להוסיף את הסלמון החתוך לקוביות, לבשל מספר דקות בכדי שהסלמון יחליף צבע, להוסיף את הירקות ולערבב מעט. להתחיל לזלף סויה, חומץ אורז, וסירופ מייפל. בינתיים בצלוחית קטנה שמים את המיסו והקארי עם כמעט חצי כוס מים חמימים ומערבבים עד שהכל אחיד. שופכים את הרוטב על הירקות ומערבבים הכל. מבשלים ומערבבים בעדינות בכדי שהסלמון לא יתפרק. כאשר הכל מבושל ומוכן, אנחנו עדיין רוצים לשמור על הקראנצ'יות של הירקות אז מורידים מהאש. עורמים אטריות בצלחת מעט עמוקה ומעל מניחים את הסלמון והירקות, מעל לפזר מעט שומשום ובתאבון.

 

untitled

1

2

4 5

11

151416

12

10

 

 

1317

 

9

8

6

 

אין תגובות

השאר תגובה