Home קינוחים בישקוטים ללא גלוטן (פשוט ממכר)

בישקוטים ללא גלוטן (פשוט ממכר)

אתם בוודאי מכירים את ההרגשה הזאת ש…איך לומר זאת בעדינות… אנחנו נהיים כמו ההורים שלנו…? כשהייתי ילדה חשבתי שאהיה שונה מהפולנייה, וכנערה כבר הייתי בטוחה בזה. עם השנים באו הלימודים, החתונה, הילדים… נערה אני כבר לא, וכבר ממש לא בטוחה שאני לא כמו ההורים. אם אתם שואלים למה נחתה עליי הפסיכולוגיה-נוסטלגיה הזו, אז הכל מתחיל ונגמר בבישקוטים. כילדה לא אהבתי בישקוטים ("אין לזה טעם"), עוגיות (הייתי היחידה בכיתה), עוגיות "יבשות" או מרוקאיות (אני רק חצי מרוקאית…) עוגיות מרציפן, עוגיות קוקוס, עוגיות שקדים, פשוט לא אהבתי. לעומת זאת, הוריי ממש אהבו בישקוטים ועוגיות למיניהן. בקיצור, הנה חלפו להן השנים ואני מוצאת את עצמי מאוהבת בעוגיות "היבשות". הייתי אומרת שאני מכורה אליהן, ורק בגלל כמות הקלוריות אני כרגע מעדיפה להיות בגמילה. המסקנה: כנראה שיש דברים שפשוט זורמים לנו בגנים ולוקח זמן עד שהם צפים…

הנה מתכון טעים שגם הילדודס אוהבים (נהנים מאוד לטבול בחלב), וגם מאוד מתאים מיד אחרי הצום, כשזקוקים לקצת מתוק ליד התה-עם-הנענע, אבל לא מתוק מידי שהורס את הבריאות.

רכיבים:

1/2 כוס קמח טפיוקה

1/2 כוס קמח אורז לבן

1/2 כוס קמח סורוגום

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כוס סוכר דק

1 כף פסיליום

1 כפית גואר גאם

1/4 כפית מלח

1 כפית אבקת אפיה

1/3 כוס שוקולד צ'יפ לבן ו 1/3 כוס שוקלד צ'יפ רגיל (במקום זאת אפשר גם: שקדים פרוסים וזרעי צ'יה או פשתן, מה שאתם אוהבים.

רטובים:

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

1/3 שמן זרעי ענבים (אם אין בבית- לא נורא. גם קנולה יעשה את העבודה. גם קוקוס מצויין למי שאוהב את הטעם)

אופן ההכנה:

לוקחים קערה ומנפים את כל הקמחים. מוסיפים סוכר, פסיליום, גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם התמצית וניל ושמן. שופכים את הקערה הרטובה לקערה של הקמחים ובעזרת מרית מערבבים. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף של שמן. להוסיף לעיסה את השוקולד צ'יפ הלבן והשחור ולערבב שנית. לעטוף עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים.

מחממים תנור ל 180. לוקחים תבנית עם נייר אפיה, מוציאים מהמקרר את הבצק ומניחים על נייר האפייה. עם הידיים שהן טיפ-טיפה משומנות חותכים את הבצק שווה לשניים ומעצבים כל אחד בצורה מלבנית ויחסית כמו כיכר לחם (לא גבוה אלא שטוח. משהוא כמו 4 ס"מ). מניחים אותם אחד ליד השני עם רווח, ואופים במשך 20-25 דקות. עכשיו אפשר להוציא מהתנור אך חשוב לא לגעת בבישקוטים, אלא לצנן אותם בטמפרטורת חדר, אחרת הם מתפרקים. אחרי 40 דקות של צינון יש לחתוך את הבישקוטים לרצועות, לפזר על נייר האפיה ולהחזיר לתנור לאפייה שניה במשך 10-15 דקות. להוציא, לצנן שוב, ולהגיש.

529  552

530  531

532  534

 

 

אין תגובות

השאר תגובה