Home דף הבית גדול גלידת תה ירוק מדהימה ללא חלב

גלידת תה ירוק מדהימה ללא חלב

קרה לכם פעם שאכלתם משהו טעים בטירוף בחול, והמנה והמסעדה לא יוצאים מהראש? מדי פעם נזכרים במנה הזו… משחזרים את החוויה הקולינרית וכמה רחוקה היא מכם כרגע… מחפשים את המנה במסעדות שונות ומתאכזבים כי זה לא דומה למקור…  אז במקרה או לא, לי זה קרה! ולא עם סתם מנה, זה קרה עם גלידת תה ירוק. זה היה בשלבי לימודי התואר הראשון במונטריאול, במסעדה מהממת שנקראת Sho-Dan (מי שבאיזור – חובה להיכנס!). זה שכל המנות שם מעולות – זה ברור. אבל כשהגעתי לקינוח גלידת התה הירוק – כל בלוטות הטעם שלי קרסו.

המרכיב העיקרי שהיה בקינוח האגדי הוא המאצ'ה! על סגולות התה הירוק/מאצ'ה ניתן לקרוא באתר הזה (משם גם הזמנתי את המאצ'ה) http://www.ocha.co.il/page/green_tea_ice_cream_recipe

הגלידה הזאת פשוט טעימה! לא צריך מכונת גלידה בבית וההכנה ממש קלה. רק חשוב שיהיו כל הרכיבים לפני שמתחילים. שימו לב, זו גלידה לאניני טעם, למי שאוהב גלידה מתוקה עם מרירות של תה איכותי ומרענן.

הערה : את הפחית של קרם הקוקוס חובה לשים לילה מראש במקרר.

למי שאוהב את הגלידה יותר לכיוון המתוק-  במקום סירופ מייפל טהור יש לשים 1 כוס סוכר.

רכיבים:

2 כפות (שטוחות) אבקת תה ירוק מאצ'ה אורגני

8 כפות סירופ מייפל טהור

3 חלמונים

1 פחית של קרם קוקוס (את הקרם, לא את מי קוקוס)

3/4 כוס חלב שקדים (לא ממותק)

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים 2 כפות מאצ'ה עם 4 כף סירופ מייפל (או 2 כפות סוכר). בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם 4 כפות סירופ מייפל (או שארית הסוכר).

בסיר בינוני מחממים על אש נמוכה את חלב השקדים (שלא יגיע לרתיחה, חימום קל) וסוגרים את האש. לוקחים מספר כפות מן החלב ומערבבים עם האבקה של המאצ'ה עד שזה הופך למן עיסה חלקה. לאחר מכן מוסיפים את שארית החלב לקערה, מערבבים, ולאט לאט שופכים פנימה את החלמונים (תוך כדי ערבוב). מחזירים את הסיר לכיריים על חום נמוך ומערבבים במהלך החימום למשך מספר דקות וסוגרים את האש.

מעבירים את כל העיסה הירוקה דרך מסננת דקה לקערה ומצננים היטב! בינתיים פותחים את הפחית של קרם הקוקוס (שהיה כל הלילה במקרר) לוקחים קערה ומעבירים אך ורק את החלק הקשה, הקרם של החלב הקוקוס. את המים חבל לזרוק ניתן לשמור לשתיה, לשייק, למרקים וכו'. בעזרת מיקסר מקציפים את הקרם קוקוס עד שהופך לקצפת. עכשיו כשהעיסה הירוקה התקררה ניתן לשלב בין הקצפת והעיסה הירוקה. לאחר ערבוב  טוב מעבירים לכלי, סוגרים ומכניסים לפריזר.

בערך פעמיים שלוש בהפרש של 25 דקות להוציא ולערבב מעט את הגלידה עם כף מעץ. זה כדי שהגלידה תהיה אחידה בטעם. זהו. עכשיו נשאר רק לחכות עד שהכל יקפא יפה יפה, ובתאבון!

 

 

 

march03 115  march03 116

march03 117  march03 092

march03 094  march03 095

march03 118  march03 120

march03 121  march03 099

march03 100  march03 101

matchabenefits2

 

 

 

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה