Home בין לבין דלעת ערמונים אפויה בתנור

דלעת ערמונים אפויה בתנור

אחד הירקות האהובים עלי עם טעם מעט מתקתק המזכיר ערמונים הוא דלעת הערמונים. אני אוהבת לאכול את הירק הזה בכל וריאציה: אפוי בתנור, באידוי, ממולא עם בשר או במרקים. והזווית הישראלית: דלעת הערמונים הוא זן שפותח בישראל! השם באנגלית הוא Table Sugar ובעברית "דלעת ערמונים TM". וכבונוס, דלעת הערמונים היא מקור עשיר לסיבים תזונתיים ואשלגן, כמו גם לוויטמינים ‏B, ‏C, מגנזיום ומנגן.

אם כל זה עשה לכם חשק, הנה מתכון פשוט ביותר שתמיד טעים בטרוף וגם מרשים בזמן ההגשה.

רכיבים:

3 דלעת ערמונים

6 כפות שמן קוקוס

2 כפות שמן זרעי ענבים

כף שטוחה של מלח גס (מלח הימלאיה ורוד)

4 כפות סירופ מייפל טהור

לקט פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות.

3 תמרים, 4 שזיפים, 4 מישמש, 3 תענים, 10 אגוזי מלך שבורים לחתיכות קטנות.

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 200 מעלות, מניחים בתבנית נייר אפייה. שוטפים וחותכים את דלעת הערמונים לחצי ומוציאים את הגרעינים. בצלוחית מערבבים היטב את כל הרכיבים מלבד המלח, מניחים את חצאי דלעת הערמונים על נייר האפייה. בעזרת מברשת סיליקון מברישים את כל החתיכות של דלעת הערמונים עם הרוטב, ממלאים כל דלעת עם הלקט פירות יבשים. מה שנשאר מהרוטב מזלפים על כל החתיכות. מפזרים את המלח הגס מעל דלעת הערמונים ומכסים בעזרת נייר אפייה נוסף את הדלעת. (בשלב זה אני מניחה נייר אפייה מעל הדלעת ומעליו רשת נירוסטה מהטוסטר אובן. כך הדלעת מתבשלת באדים של עצמה במשך 20 דקות).

לאחר 20 דקות מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות עוד 20 דקות בערך, עד שנראה מוכן, והפעם עם צבע מעט שחום.

בתאבון

כל התמונות צולמו ע"י http://mmdigitalstudio.com/

 

Shira_friday_0043

Shira_friday_0112

Shira_friday_0125

Shira_friday_0130

Shira_friday_0191

unnamed

unnamed5

הפסקת ילדים

unnamed

Shira_friday_0535

unnamed3

unnamed7

Bonding ההזבנד ולביא

1

הפסקת קפה…

Shira_friday_0088

אין תגובות

השאר תגובה