Home דף הבית גדול העוגה של דודה אילת (או: העוגה הכי טעימה בעולם ללא גלוטן)

העוגה של דודה אילת (או: העוגה הכי טעימה בעולם ללא גלוטן)

כשהייתי ילדה אהבתי לאכול קצפת. טוב נו, איזה ילד לא אוהב קצפת? אבל אני אהבתי את כל סוגי הקצפות, או ליתר דיוק את כל הקינוחים הלבנים. קראתי לזה קרמשניט, קרם ברולה, קרם פטיסיה, מוס שוקולד לבן ועוד…  עכשיו תריצו ב   FAST FORWARDהרבה שנים, והנה אני בארוחת שישי אצל ההזבנד – שאז עדיין היה רק הבויפרנד. בקיצור, לבויפרנד יש סיסטר שקוראים לה אילת. הילדים קוראים לה דודה איילת, אבל קצת קשה לי לכתוב "דודה" על אילת. למה קשה? כי אילת היא טריאתלוניסטית קולית מצחיקה (על הדרך גם אמא לארבעה…) ובין הבחורות הכי מעוררות השראה שאני מכירה, כך שהדבר האחרון שהיא זה "דודה". נוסף על כל אלו, היא אלופת הקינוחים במשפחה, ועם השנים היה ברור לכולם שאילת אחראית על הקינוחים! והנה באותה ארוחת שישי טעמתי את הקינוח שבעיניי היה (ועדיין) אחד הטובים אם לא ה! עוגה טעימה שאי אפשר להפסיק ליישר אותה, קלילה, אוורירית עם קרם לבן, פשוט מושלמת! אז לא ידעתי שגם אצלנו היא תהפוך לעוגת הבית מכיוון שהיא מלכתחילה ללא גלוטן!!!  למרות שהעוגה יוצאת הכי טעימה כשהיא מכינה אותה, אילת כמובן הסכימה להעביר לי את המתכון.

תהנו ממנה, זאת עוגה סוף!

רכיבים:

6 ביצים

1 אינסטנט פודינג שוקולד

1 אינסטנט פודינג וניל

2 גביעים של שמנת מתוקה

1 כוס חלב + 3 כפות חלב

100 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים בצורה הבאה: 5 חלבונים בקערה עמוקה, 5 חלמונים בקערה קטנה וחלמון 1 בצלוחית קטנה נפרדת. מקציפים את החלבונים עד שזה עומד מוצק ויפה (בזהירות, לא יותר מידי), שופכים לאט את האינסטנט פודינג שוקולד לקערה עם החלבונים ובתנועות עדינות מערבבים עד שהכול משולב וללא גושים (מומלץ לשפוך את האינסטנט דרך מסננת). מוסיפים את 5 החלמונים לחלבונים ומערבבים בעדינות. משמנים תבנית של 26, יוצקים את העיסה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לזה להתקרר.

מקציפים בקערה 2 שמנת, 1 כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל. כשמוכן ומוצק שופכים את הקצפת על בסיס השוקולד שכבר התקרר.

בסיר קטן ממיסים 100 גרם שוקולד מריר, 1 כף חמאה, 3 כפות חלב. כשהכול מומס מוסיפים את החלמון היחיד ששמרנו בצד ומערבבים היטב. סוגרים את האש ונותנים לשוקולד המומס להתקרר. לאחר שהתקרר מעט שופכים אותו בעדינות על הקצפת ומיישרים עד שזה אחיד ומכסה את כל העוגה. (בפעמים הראשונות שלי לא ממש הצלחתי למרוח את השוקולד באחידות אז טפטפתי את זה. עדיין טעים בטירוף!)

dec9 061  dec9 060

 

אין תגובות

השאר תגובה