Home דף הבית גדול הקינוח הכי טעים או הנישנוש שלא תפסיקו לנשנש!

הקינוח הכי טעים או הנישנוש שלא תפסיקו לנשנש!

אתחיל את הפוסט בווידוי קטן… אף פעם לא ממש אהבתי את המצה. מפוררת, מפורקת, שלמה, עם שוקולד, בלי כלום, טבולה במרק, במנה עיקרית, ארוחת בוקר או קינוח, לא כילדה ולא כאישה, לא אהבתי מצה. משהו מרגיש לי שאני לא היחידה ביקום עם הווידוי הזה… ולא שלא ניסיתי – כילדה גדלתי על "מצבריי" בבוקר החג. עם השנים, ועם המעבר לעולם נטול גלוטן, פסח הפך לחגיגה עשירה במתכונים טעימים בטרוף, אבל מצות… עדיין ככה ככה.

עד שפעם אחת לפני הרבה שנים… עוד בתקופה שההזבנד ואני היינו חברים, חגגנו פסח בארצות הברית, אצל משפחה מקסימה שהזמינה סטודנטים יהודים לליל הסדר. האמא של הבית הכינה "קינוח ממצות" והגישה אותו עוד לפני הארוחה כדי שלא נתעלף מרעב. למרות שבהתחלה עוד ניסיתי לומר No thank you מאוד מנומס היא התעקשה ואמרה "I promise you, you will love it!" טוב לא היתה לי ברירה… אז טעמתי.

כמו שהיא הבטיחה כך אכן קרה. הקינוח היה כל כך טעים עד שפשוט לא יכולתי להפסיק לקחת עוד קצת ועוד קצת. מסתבר שבגולה הקינוח הזה פופולרי ועם הזמן הוא הפך לקינוח הביתי שלנו. והנה עכשיו, שנים רבות אחרי הטעימה הראשונה, אני מעלה מתכון עם וריאציה משלי.

כולם, כולל סרבני המצות פשוט חייבים לנסות את זה בבית! כמובן שאפשר לשנות לפי טעמכם, עם שוקולד מריר, עם פירות (תותים, בננות וכו') או בלי. לאוהבי מתוק-מלוח, עם שוקולד ומלח גס… בקיצור, ממש איך שאתם אוהבים. פה אני מעלה את הגרסה האישית שלנו.

רכיבים:

6 מצות (אני השתמשתי במצות ללא גלוטן, הן יותר קטנות מהמצה הרגילה)

3/4 כוס סוכר חום כהה

100 גרם חמאה

2 כפות של תמצית וניל טהור

כוס פצפוצי שוקולד לבן

אופציה: חופן של שקדים גרוסים או בוטנים.

בננה פרוסה (אפשר תותים, פירות יער, פירות יבשים)

ומעט זרעי צ'יה.

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות.

לסדר את המצות על נייר אפיה אשר מונח על התבנית שתכנס לתנור.

בסיר יחסית קטן על אש בינונית להעמיס את החמאה, להוסיף את הסוכר ולערבב היטב! כשהסוכר נמס וזה מתחיל מעט לבעבע להוסיף את תמצית הוניל, לערבב עוד קצת ולהוריד מהאש.

לשפוך על כל המצות את הקרמל ובעזרת מרית למרוח בעדינות בצורה שווה את הקרמל על כל המצות. להכניס לתנור את התבנית עם המצות בערך ל- 15 דקות, ולהוציא. לפזר מעל כל מצה שוקולד לבן ולהכניס שוב את התבנית לתנור. הפעם ממש למספר דקות (2-3) להוציא ולמרוח בעדינות את השוקולד הלבן בצורה יחסית שווה על כל מצה.

לצנן או להכניס למקרר ובגדול זה מוכן, אני אישית אוהבת את זה עם תוספות מעל. אם זה שקדים גרוסים אז לפזר כשעדיין חם (כך זה נתפס בשוקולד), פירות עדיף לפני ההגשה בכדי לשמור על מראה טרי.

בתאבון וחג שמח

Passover_session_0186

Passover_session_0190

Passover_session_0205

 

Passover_session_0212

Passover_session_0219

Passover_session_0232

Passover_session_0257

מטבח מבולגן, אבל כמה מתכונים חדשים נולדו.

Passover_session_0216

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה