Home קינוחים חוזרים לבית הספר

חוזרים לבית הספר

 סוף סוף זה קורה. סוף סוף חוזרים לבית ספר. ולגנים. ולשגרה. ובתקווה שנחזור לשפיות   אפילו זמנית.  הלוואי שכולנו נחזור במהרה לשקט ולשלווה שלנו, עם הבעיות היומיומיות הרגילות ולא עם טילים שעפים מעל.
כילדה, כשהתגוררנו בקנדה, לא התמודדתי עם אזעקות וממ"דים. הייתי עסוקה בדברים אחרים. למשל, בלהשיג ממתקים וחטיפים מההורים.  אחד הממתקים האהובים עלי היה פרויט רול אפס או בשמו השני לדר, משהו כמו מסטיק ארוך ודק ושאפשר גם לאכול אותו.
חשבתי שהוא עשוי מפירות וכך ניסיתי לשכנע את הפולנייה לקנות לי אותו. היום אני מבינה שהקשר בינו לבין פירות הוא מקרי לחלוטין, ומכיוון שכך החלטתי לנסות להכין פרויט רול אפס מפירות אמיתיים. ממתק אחד בריא, טעים וכמובן ללא גלוטן! שיהיה לילדים לנשנש בבית או בהפסקה. גם המבוגרים מוזמנים לנשנש, ללא יסוריי המצפון.

לצערי, הכנת החטיף הזה מצריך מתקן מיוחד. אחי הגדול עבר דירה ו"הוריש" לי את מייבש המזון שלו, כך שהכנת הפרויט רול אפס תהיה ה"סיפתח" שלו בבית. תיאורטית, אפשר להכין אותו גם בתנור רגיל, עם חימום נמוך בטמפ' של לא יותר מ 50 מעלות, אך בפועל התנור יעבוד לפחות 10 שעות רצוף…

לדר ידידותי:

1/2 לימון סחוט

1 תפוז סחוט

4 בננות (מאוד בשילות בננות דבש)

4 מנגו

1 כפית גרגירי פולן דבורים

גרסה נוספת לאמיצים יותר:

1 אבוקדו

1 תפוז סחוט

1/2 לימון סחוט

3 תפוחים

3 מנגו

2 נקטרינות

הכול נכנס לבלנדר ומשם למגש של המייבש מזון.

AUGUST3 038 AUGUST3 039 AUGUST3 043 AUGUST3 044 AUGUST3 045 AUGUST3 047 AUGUST3 066 AUGUST3 068 AUGUST3 075 AUGUST3 076 AUGUST3 078 AUGUST3 077

 

אין תגובות

השאר תגובה