Home בין לבין כרוב ממולא טבעוני

כרוב ממולא טבעוני

אז איך אומרים, כרוב ממוּלֶא או כרוב ממוּלָא? תכל'ס מה זה משנה? זה תמיד כל כך טעים! ובעיקר תמיד נדמה היה לי שזה מאכל שרק אימהות מכינות… אז כן, מסתבר שאני אמא… שהגעתי לגיל הזה שגם אני מכינה ממולאים. מתכון אחד לכרוב ממולא בשרי כבר יש בבלוג, מתכון מומלץ ומאוד טעים של אמא שלי. הפעם אני מעלה מתכון שלי – טבעוני. למי שעוקב אחרי באינסטוש, בסטורי ובפייס יודע שאני נמצאת כרגע בתקופת ניקוי רעלים. כבר שש שנים רצוף, כל שנה אחרי פסח. 21 יום של טבעוניות אורגנית, כל פעם מחדש אני לומדת דברים חדשים על עצמי ועל הדרך גם מנסה מתכונים ושייקים חדשים. הפעם נולד הכרוב הממולא הטבעוני, הצלחה גדולה גם בקרב הילדודס שממש זללו אותו! אפשר להגיש את הכרוב עם פירה, אטריות אורז או פשוט ככה לבד.

רכיבים:

1 כרוב יפה וגדול

2 יחידות של עגבניות מרוסקות

4 כפות שמן זית

3 כפות סירופ טהור

1 בצל קצוץ

8 שיני שום כתושים

2 גבעולים של סלרי קצוץ

2 גזרים בפומפייה גס

פטרוזיליה וכוסברה צרור קצוץ מכל אחד

גמבה אחת קצוצה

שומר אחד קצוץ

עגבניות שרי פרוסות

6 לימונים קטנים כבושים חתוכים לחצי

4 כפות גדושות של כרוב כבוש

טופו מגורד בפומפייה גס + 3 כפות מיסו בהיר במים רותחים

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי שורש כורכום מגורד בפומפייה דק (ואם אין אז כפית שטוחה של אבקת כורכום)

כוס אורז שטוף ונקי

אופן ההכנה:

בסיר עמוק עם מים רותחים ומלח, מניחים את הכרוב אחרי שחתכנו בזהירות מסביב לגזע שבבסיס הכרוב וזרקנו את החלק הקשה. מניחים וממתינים מספר דקות. הופכים את הכרוב ושוב ממתינים מספר דקות. לאחר שהכרוב התרכך מעט, מוציאים ומניחים את הכרוב במסננת ונותנים לו להתקרר.

בקערה בינונית מגרדים את הטופו גס, בצלוחית קטנה מערבבים 3 כפות מיסו בהיר עם מעט מים חמים, מערבבים היטב ושופכים על הטופו. מערבבים היטב בכדי שהטופו יספוג את הרוטב.

את האורז יש לשטוף תחת מים זורמים.

מחממים 4 כפות שמן זית במחבת יחסית עמוקה על אש בינונית +, מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים 4 שיני שום כתוש ומעל 3 כפות סירופ מייפל ומערבבים. מוסיפים את האורז לבצל ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את הגזר, גמבה, שומר, סלרי, עגבניות פרוסות, פטרוזיליה, כוסברה, כורכום ותבלינים. מערבבים היטב ונותנים להכל להתרכך מעט, אפשר להוסיף ממש מעט מים. מוסיפים את הטופו לירקות ושוב מערבבים היטב, לאחר 10 דקות בערך מניחים את המלית בצד.

חוזרים לכרוב, מתחילים להסיר בזהירות את עלי הכרוב מבלי לקרוע אותם. אם הכרוב לא מתפרק בקלות ניתן לחזור שוב על השרייה במים הרותחים. מהעלים הגדולים מסירים את העורק המרכזי (כך יותר קל לגלגל אותם) ניתן לחצות לשניים אם העלים ממש גדולים. מניחים עלה כרוב על משטח עבודה, מניחים בקצה הקרוב אלינו כפית שטוחה מהמלית. מקפלים את שני צדי העלה על המלית ומגלגלים, לא להעמיס יותר מדי מכיוון שהאורז עוד יתנפח ויתפוס מקום.

בסיר יחסית עמוק אבל מספיק רחב בכדי להכיל את כל העלים המגולגלים, מחממים מעט שמן זית ומניחים עליהם את העלים המגולגלים במעגלים צפופים. שופכים מעל את העגבניות המרוסקות, והכי חשוב 6 לימונים כבושים – לא לוותר על זה! זה מוסיף את כל הטעם המיוחד. לתבלן עם מלח ופלפל לפי הטעם, לפזר מעל את הכרוב הכבוש (גם חשוב, לא לוותר) ולמלא מים עד כדי כיסוי. מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד, מכסים, מבשלים עוד 30 דקות, מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה כ־10 דקות.

1

 

 

 

17 4

 

5

6

16

14

15

13

10

 

11

9

8 7

מתוך הסטורי // אינסטגרם

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה