Home בשר כרוב ממולא של הפולניה!!!

כרוב ממולא של הפולניה!!!

באחד הפוסטים הקודמים כתבתי שלכל אחד מהאחים שלי יש מאכל אהוב של אמא. אחד המאכלים בטופ 5 שלי, עם מועמדות רצינית למקום הראשון, הוא הכרוב ממולא של אמא. כמו כל ילדה אובייקטיבית, גם אני בטוחה שהאוכל של אמא שלי הוא הכי טעים בעולם. כן,כן, הפולנייה שלי היא בהחלט הבשלנית הכי טובה שאני מכירה. אחיי ואני הגענו למסקנה שיכולת הבישול שלה זה משהו שהיא פשוט נולדה איתו, משהו בגנים, כנראה בידיים. רק ככה אפשר להסביר את העובדה שכל בישול יוצא מושלם כמו בקסם: למשל, הרוטב לא יהיה מיימי ולא סמיך מידי, התיבול תמיד במידה הנכונה… פשוט שפית אמיתית!

אתמול דיברתי עם הפולניה בטלפון, ובין פטפוטי האמא-בת היא שתפה אותי כמה כיף (כן, כיף!) היה לה בסופר, איך הפירות, הירקות והבשר נראים נפלא ואיך שזה עשה לה חשק לבישולים לשבת. ומה היא מתכוונת להכין? בתפריט יש פלפלים ממולאים (אבל הפעם צמחוני), עוף בתנור עם תפו"א דלעת וקינמון, וכמובן… כרוב ממולא. מיותר לציין שהתחלתי להזיל ריר רק מלשמוע את התפריט, ומכיוון שלא היה לי רגע פנוי נתתי לפולניה משימה: לצלם את כל שלבי ההכנה של הכרוב הממולא. מכיוון שאין שום דבר מושלם בחיים, הפולנייה אלופה במטבח, אבל בענייני סלולרים וטכנולוגיה היא עדיין במתחילים… אז התנצלותנו מראש אם חלק מהתמונות לא בידיוק בפוקוס…

אז תודה אמא על ההכנה והצילום, והנה המתכון לכרוב ממולא המושלם. שבת שלום ובתאבון.

 

אופן ההכנה:

לוקחים כרוב גדול ויפה (לפעמים הירקן מחזיק כרוב מיוחד לממולאים, אם לא גם כרוב רגיל אבל גדול ויפה יעשה את העבודה) וחותכים לו את החלק העבה (הליבה / גזע), עושים מן ריבוע ובעזרת סכין וכף מגרדים, עושים זאת בכדי שיהיה אפשר להפריד את העלים בקלות.

לוקחים סיר עמוק מניחים את הכרוב עם כף מלח וממלאים עם מים כמעט עד הסוף, מבלשים את הכרוב במשך 10ל15 דק עד שהעלים נעשים שקופים. סוגרים את האש נותנים למים להתקרר מעט ואז מוציאים את הכרוב ומניחים בצלחת בצד.

בסיר קטן מבשלים 1/2 כוס אורז עם 1 כוס מים בערך 15 דק ומורידים מהאש.

בקערה שמים 1/2 קילו בשר טחון (אפשר שפונדרה שזה טעים בגלל השומן, אפשר לערבב הודו אדום עם הודו לבן או כל סוג אחר של בשר בקר) מוסיפים ביצה 1, בצל 1 קצוץ קטן קטן, 2 שיני שום כתוש, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כף מלח אטלנטי,ופטרוזליה ושמיר קצוץ בערך ביחד 1/2 כוס. ומערבבים, עכשיו שהאורז התקרר ניתן להוסיף אותו לבשר ולערבב הכל ביחד היטב.

מפרקים בעדינות את העלים, עלים גדולים מאוד ניתן לחתוך אותם לחצי והכין 2 כרובים במקום אחד. גם אם יש עורק / גבעול עבה מידי אז לחתוך ולהסיר עם סכין. לוקחים בערך כף מניחים בקצה של הכרוב ומקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים תוך כדי הידוק, מניחים בצלוחית וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל העלים. אם נותר בשר ניתן להכין קציצות ולבשל ביחד עם הכרוב בסיר.

לוקחים סיר יחסית שטוח שניתן להניח את כל הכרוב הממולא, מבשלים את הרוטב שזה 2 כפות שמן זית, קופסה 1 של כרוב כבוש עם המיץ שלו, 1/2 כוס מיץ עגבניות,1 כוס מים, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, סוכר חום, כף סילן וכפית של צ'ילי. מערבבים ומבשלים מספר דקות, מניחים את כל הכרוב הממולא ברוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

לרביכה:

בסיר קטן מבשלים  2 כפות שמן זית, 1 בצל קצוץ דק דק, מוסיפים 2 כפות קמח (אני השתמשתי בקמח תמי) מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים היטב בכדי שלא יהיו גושים, מוסיפים מעט פפריקה ובוחשים. בעזרת מצקת לוקחים פעמיים מן הרוטב שבסיר של הכרוב הממולא ומוסיפים לרביכה ומערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך. עכשיו יש כאלה שאוהבים להגיש את הכרוב עם תוספת של כף מהרביכה, אמא שלי פשוט שפכה את הרביכה על הכרוב הממולא לקראת סוף הבישול שלו.

 

כן זה קצת פצ'קה אבל שווה את כל המאמץ! טעים בטרוף! תהנו.

 

november002 021  november002 024

november002 026  november002 027

november002 029 november002 011

זה כבר אצלי בבית, אני וההזבנד טורפים הכללללל!

זה כבר אצלי בבית, אני וההזבנד טורפים הכללללל!

אין תגובות

השאר תגובה