Home בין לבין לביבות קייל טעימות ובריאות

לביבות קייל טעימות ובריאות

את הלביבות האלו אני מכינה כמעט כל פעם שיש עלי קייל יפים בסופר. כמובן שניתן להכין אותם לא רק בחנוכה… אלא בכל ימי השבוע. זאת ארוחת ערב מזינה, טעימה וזריזה. אין צורך לטגן בשמן עמוק (הידוע כלא בריא).

רק לרסס בתרסיס שמן זית את המחבת, עוד אופציה זה לאפות בתנור.

כל התמונות צולמו ע"י הצלם המוכשר http://mmdigitalstudio.com/

רכיבים:

2 בטטות (מגורדות בפומפיה גס)

2 קישוא (מגורד בפומפיה גס)

3 ביצים

5 עלי קייל (קצוצים ללא הגבעול)

1 בצל בינוני (מגורד בפומפיה גס)

1 כף שטוחה של מלח

1/2 כוס דחוסה של קשקבל (מגורד בפומפיה גס)

צרור שמיר קצוץ

2 כפות שבבי תפו"א

ניתן להוסיף מעט פלפל אנגלי למי שאוהב

לפני שמעבירים לקערה את הבטטות, קישוא וקייל – לסחוט שלא יהיו נוזלים (בעיקר מהקישוא). לערבב הכל בקערה לעיסה אחידה. לרסס מחבת בתרסיס שמן זית ובעזרת כף לקחת כמות מן העיסה וליצור כדורים שטוחים ולהניח במחבת. להפוך צד לאחר מספר דקות, כאשר מוכן להניח על נייר סופג. ניתן להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה, בתאבון.

 

Shira_0170

Shira_0143

Shira_0222

 

Shira_0233

Shira_0258

Shira_0259

Shira_0251

Shira_0286Shira_0290

Shira_0311

Shira_0370

Shira_0112

 

 

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה