Home לחמים לחם ללא גלוטן לאופה לחם

לחם ללא גלוטן לאופה לחם

זה היה יום ארוך. מהרגע שקמתי זה היה יום של מרדף. מרדף אחרי הזמן רק כדי להספיק. להספיק לקפוץ לסופר, לבשל, לעשות עוד נגלה של כביסה, לקפל את היבשה, לשים במקום, ובכלל לעבור חדר חדר ולארגן, להרים, לאסוף, ובין לבין טלפון מהגן שהקטנצ'יק עם חום. אבל בעיקר, מה שבעיקר הטריד אותי (מכיוון שלצהריים היה חלקית משאריות של אתמול רק להוסיף תוספת) היה מה להכין לארוחת הערב כי ידעתי שיש חוגים, יש שיעורי בית, אחד עם חום וגם אורחים. והנה הזמן כבר טס. מהצהריים הגיעה ארוחת הערב. לוקחת לחוג, מחזירה מהחוג, ובינתיים האוכל כבר אמור להיות חצי מוכן. לפעמים אני בונה את הארוחה מהסלט ולפעמים מהגבינות. היום החלטתי להתחיל מהלחם. אחת הקניות הראשונות שלי (אחרי טוסטר חדש ונקי מגלוטן) היה לקנות אופה לחם. בהתחלה הוא פשוט ישב לו בארון כמה שבועות עד שאזרתי אומץ והנחתי אותו לשבת עוד כמה ימים על השיש. התחלתי לקרוא כמה שיותר מתכונים ללחם באופה לחם (גם מתכונים רגילים עם גלוטן רק בכדי להבין יותר), ולאט לאט זה הצליח ועם הזמן התחלתי עם ניסיונות למתכונים משלי. היום זה בול מה שהייתי זקוקה לו! לחם חם וטרי ללא גלוטן שהאופה עושה את כל העבודה.

רכיבים:

1/2 כוס קמח אורז לבן

1/2 כוס קמח סורגום

1 כוס קמח אורז מלא

1/2 כוס קמח טפיוקה

1/2 כוס עמילן תפו"א

1 כפית קסנטן גאם

1 כפית פקטין

1 כף פסיליום

1 כפית מלח

2 כפיות פשתן מלא (לא טחון)

כוס ורבע חלב שקדים (טמפרטורת חדר, חמים)

2 ביצים (טמפרטורת חדר)

2 כפות שמן זית

1 כף דבש

3 כפות טחינה מלאה גולמית

1 כף שמרים יבשים

אופן ההכנה: לנפות קמחים לקערה ולהוסיף קסנטן, פקטין, פסיליום, מלח. בקערה נפרדת לערבב את הרטובים. לשפוך את הרטובים למכשיר ואז מעל את היבשים ומעל באמצע לשים את השמרים. לשים את האופה לחם על בינוני ומהיר medium / quick /1:40.

oct2 072  oct2 073

oct2 075  oct2 076

oct2 074  oct2 084

oct2 086  oct2 087

 

אין תגובות

השאר תגובה