Home דף הבית גדול לחם צ'פאטי ללא גלוטן

לחם צ'פאטי ללא גלוטן

יום אחד אחי הגדול גילה את המכשיר שנקרא Tortilla Press ואת הלחם צ'פאטי, לחם הודי טעים ביותר. מרוב התלהבות הוא קנה לכל אחד מהמשפחה את המכשיר (כן, הוא מדהים) ואני כמובן ישר התחלתי לנסות מלא גרסאות לטורטיות וצ'פאטי.  מה שנחמד בצ'פאטי שזה מאוד קל להכנה, זה מהיר וטעים במיוחד. הנה גרסה אחת מני רבות, טעימה, בריאה ומתאימה לכל ארוחה.

רכיבים:

1 כוס קמח סורגום

1 כוס קמח תירס מקסיקני לבן Masa Harina

1/2 כוס עמילן תפו"א (אם אין אז טפיוקה)

1 כפית קסנטן גאם

1 כפית מלח

1 כפית כורכום

1/2 1 כף פשתן טחון מושרה ב 3 כפות מים חמימים

2/3   1  כוסות מים חמימים

 

אופן ההכנה:

מנפים את הקמחים לקערה גדולה ומוסיפים את הכורכום, מלח, קסנטן גאם ופשתן ומערבבים. מוסיפים  את המים החמימים ובעזרת מרית ומערבבים היטב. את הבצק מחלקים לכדורים כאשר הידיים מעט משומנות עם שמן זית. מרדדים כל כדור בין שני דפי נייר אפייה כאשר גם הנייר אפייה משומן מעט בשמן זית, זה עוזר שהבצק לא ידבק לנייר. כאשר המכשיר חם להניח את הבצק העגול במכשיר ולסגור למשך 1-2 דק וזה מוכן! למי שאין כזה מכשיר בבית ניתן פשוט להכין על מחבת.

זה מתאים לארוחת ערב, לאירוח, לסנביצ'ים  לגן ובי"ס ועוד, בתאבון.

April1 021 April1 022

April1 023 April1 028

April1 024 April1 025

April1 029

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה