Home בקר מיני לחמניות גבינה טעימות בטירוף

מיני לחמניות גבינה טעימות בטירוף

בואו נדבר לרגע על בגדים. לכל אחת יש את השיטה שלה לבחירת בגדים מהארון. חלק בוחרות את הדבר הראשון שעומד על המדף בעוד אחרות בוחרות בגדים לפי סוג הבד, רמת נועזות, או צבע מועדף באותו היום… כשאני מתלבשת אני בוחרת פריט, שאותו אני יודעת בוודאות שאלבש היום (תיק, נעליים או כל דבר אחר), ומשם אני בונה את הלבוש בהתאם לפריט.

ואיך כל זה קשור למטבח??? יש קשר.

באותה צורה שבה אני בוחרת בגדים, כך אני מחליטה מה להכין לארוחת הערב. ליתר דיוק, אני עומדת במטבח או מול המקרר, בוחרת פריט שבו אני יודעת שאשתמש, ומשם בונה את הארוחה. באותו ערב שבו נולדו הלחמניות, אותו פריט היה "ריויון" אחד ישן מדי.

גן פולני קטן אחד. זה כל מה שגרם לי לא לזרוק לפח את ה"ריויון" ששכב במקרר. ידעתי שהתוקף שלו קרוב (אולי אפילו עבר, פחדתי לבדוק), והבנתי שהיום זה היום האחרון שלו על פני האדמה. ההזדמנות האחרונה בהחלט. להיות או לא להיות. אפילו מצאתי לו חבר ותיק- חצי גבינה פתוחה של קצ'קבל, שגם יום הדין שלה הגיע.

החלטתי לנתב את כל הנידונים לכיוון לחמניות. ללא גלוטן כמובן. וכמו שאני תמיד אוהבת: מינימליסטיות. קטנות וקומפקטיות.

מבחינת הקמחים שבחבורה, אני כמעט תמיד מתחילה בסורוגום ומכאן בונה את שילוב הקמחים בהתאם למאכל. באפייה ללא גלוטן חובה לשלב מספר קמחים יחד על מנת לקבל מרקם נכון וטעים. הפעם, מכיוון שרציתי שהלחמניות יהיו קלילות ואווריריות בחרתי לשלב את הסורוגום עם קמח טפיוקה.

להפתעתי ושמחתי, הלחמניות יצאו סופר-טעימות. אפילו הבכור שלי (שהוא גם הרזה שלי) זלל חמש (והוא אפילו לא היה אחרי הבריכה). בקיצור, הלחמניות הללו הן ההצלחה הרשמית של הקיץ. ההכנה קלה ומהירה, כמעט בקצב ההתרוקנות של צלחת הלחמניות.

990844

רכיבים:

3/4 כוס קמח טפיוקה

1/2 כוס קמח סורוגום

כפית פסיליום

כפית קסנטן-גאם

כפית מלח

רטובים:

חצי כוס ריויון

כוס של קצ'קבל מגורדת בפומפיה

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים חמימים

שתי ביצים בטמפ' חדר

50 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה: מנפים את הקמחים (לחשיבות ניפוי הקמח ראו פוסט נפרד) לקערה, מוסיפים את שאר היבשים, מערבבים בעזרת "המכשיר שטורף את הביצים" ומניחים בצד.

לוקחים קערה נוספת לרטובים, מוסיפים את החמאה הרכה, שמן הזית, הריויון והמים וטורפים יחד. מוסיפים את הביצים ואז את הקצ'קבל, הכל תוך כדי טריפה.

שופכים את הרטובים ליבשים, ובעזרת מרית מערבבים היטב את הקמחים עם הרטובים, עד שמקבלים בצק יחסית רטוב. לוקחים תבנית שקעים של מיני מאפינס (כמות של 12) ומשמנים אותה בשמן קוקוס, חמאה, או תרסיס (לפי הנוחות וההרגל). ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.

אופים במשך 25-30 דקות, עד שזה נראה מוכן וזהוב ומגישים. תרשו לעצמכם גם לאכול את זה "בלי כלום", הגבינה כבר בפנים.

אין תגובות

השאר תגובה