Home דף הבית גדול מיני סופגניות ללא גלוטן

מיני סופגניות ללא גלוטן

כל שנה אני אומרת לעצמי "השנה אני לא אוכלת סופגניות! זה הצליח לי יפה יפה כשהיה מדובר בסופגניות רגילות – כלומר מקמח לבן. עד שנה שעברה… כשהתחלתי להכין סופגניות HOMEMADE ללא גלוטן כבר היה הרבה יותר קשה לסרב להן.

מכיוון שאני גרופית של מאכלים "במידות קטנות," כלומר bite size היה לי ברור שאת הסופגניות השנה אני עושה מיני. במלים אחרות, במקום לאכול 2000 קלוריות לסופגניה, ייכנסו רק 1000.  הבעיה היחידה היא שמכיוון שהם קטנים אפשר לתקתק אותם כמו גרעינים…

הנה מתכון טעים טעים לסופגניות מיני.

חג שמח וטעים ובפוסט הבא מבטיחה לשרוף את הקלוריות הללו

כל התמונות היפיפיות צולמו ע"י הצלם המוכשר http://mmdigitalstudio.com/

רכיבים:

3 כוסות קמח כרגיל ללחם

1 כוס קמח סורגום

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס חלבית

1/2 כפית שטוחה מלח

1 כף שמרים

2 כפות גואר גאם (סיבים תזונתיים)

4 ביצים

100 גרם חמאה (בטמפרטורת חדר/רכה)

1.3 כוסות ריוויון

2 כפות תמצית וניל טהור

1 כף ברנדי

אופן ההכנה:

מנפים את כל הקמחים לתוך קערה ומערבבים בעזרת טורף. מוסיפים את שאר היבשים ומערבבים. בקערה נפרדת טורפים את כל הרטובים מלבד החמאה. שופכים את הרטובים לקערה של הקמחים, מערבבים בעזרת מרית ומוסיפים את החמאה. עם ידיים נקיות מערבבים את כל העיסה עם החמאה עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה. להשאיר את העיסה בקערה, לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים.

לאחר כשעתיים, משמנים במעט תרסיס שמן נייר אפייה ומניחים על השיש. משמנים את הידיים במעט שמן (אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים) ויוצרים כדורים קצת יותר גדולים מכדורי גולף ומניחים על נייר האפייה. לאחר שעשינו זאת עם כל העיסה מניחים על כל הסופגניות ניילון נצמד ונותנים זמן מנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה לוקחים סיר יחסית שטוח וממלאים קצת פחות מחצי בשמן קנולה. כשחם חם מוסיפים שתי חתיכות גזר (זה מונע מהשמן להישרף) ואז מכניסים לא יותר מ- 4 סופגניות לסיר בכל פעם. כשהן משחימות הופכים לצד השני. מומלץ להניח את הסופגניות על נייר סופג. לסיום, ניתן כמובן למלא את הסופגניות בריבת תות ואבקת סוכר.

 

 

Shira_0006

Shira_0029

Shira_0026

Shira_0035

Shira_0033

Shira_0354

Shira_0420

Shira_0206

הפסקת קפה…

Shira_0072

וסופגניות.

Shira_0546

Shira_0485

 

2 תגובות

השאר תגובה