Home דף הבית גדול מיני קישים אישיים, עדין אלגנטי וממכר (ללא גלוטן)

מיני קישים אישיים, עדין אלגנטי וממכר (ללא גלוטן)

יש משפט אחד שבכל פעם שאני אומרת אותו, ההזבנד היקר שלי צוחק עלי: "בא לי פחמימה". פשוט בא לי פחמימה. לא יודעת אם זה מגיע מכיוון ההורמונים, בלוטות הטעם או מקום אחר, אני רק יודעת שאני זקוקה לפחמימה. לפעמים זה טופס אותי חזק לכיוון של עוגה או עוגיות, לפעמים לסנדביץ' ולפעמים לכיוון פסטה. לא מזמן זה הגיע באלגנטיות, עם סטייל: היה לי חשק לקיש! כמובן שהדבר הראשון שעשיתי היה לפתוח את המקרר ולראות עם מה אני יוצאת לקרב, או במילים אחרות איזה מצרכים זמינים יש לי בבית. אז נזכרתי שיש לי בפריזר בצק עלים ומשם זה כבר פשוט היה צ'יק צ'אק, הגוף עבד על אוטומט. אני טוענת שאת המתכון הזה "החשק" הכין.

מצרכים:

1 בצל בינוני (מגורד בפומפיה)

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 כוס גרגירי תירס (סנפרוסט)

1 ביצה

2 כוסות תרד (שטוף, נקי ויבש)

1/2 כוס עלי קייל (שטוף, נקי ויבש)

1 חבילה של סלמון מעושן (100 גרם, חתוך לחתיכות קטנות)

125 גרם גבינה ריקוטה עזים

1 כוס גבינה קצ'קבל מגורדת

1/4 כוס פרמזן מגורדת

1 כף חמאה

חבילה שלמה של בצק עלים (אני השתמשתי בשל אופק מן הטבע)

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

ראשית, מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.

הערה: את הבצק עלים ניתן להוציא מהפריזר בערך שעה מראש כדי שיפשיר. ובכדי שיהיה נוח לעבוד איתו והוא לא יתפורר מומלץ להבריש אותו עם חמאה או שמן זית.

במחבת מחממים כף חמאה ומטגנים קלות את הבצל המגורד. מוסיפים את התרד ואת עלי הקייל הקצוצים וכן שמנת מתוקה ומעט מלח ומבשלים מספר דקות עד לריכוך. לסגור את האש ולאפשר לתרכובת להתקרר מעט.

בקערה עמוקה לערבב את כל שאר המצרכים, להוסיף את התרד ובעזרת מרית לערבב הכל היטב. להכין 12 צלוחיות אישיות. כשהבצק רך ונוח לעבודה יש להניח כל פעם חלק ממנו על הצלוחית ולגזור עם מספריים כך שנוצר מעין ריבוע שניתן לדחוס לתוך הצלוחית אך עדיין נישאר מעט עודף בצק בצדדים. לחזור על הפעולה הזאת עד שכל הצלוחיות עם בצק עלים בתחתית, לאחר מכן להוסיף מן הבלילה ולמלא כל צלוחית כמעט עד הסוף ומעל לפזר מעט גבינת פרמזן. לקפל את שארית הבצק שנותר בצדדים פנימה. כשכל הצלוחיות מוכנות להכניס לתנור למשך 30-40 דקות או עד שנראה זהוב ומוכן.

august 2 008  august 2 009

august 2 010  august 2 011

august 2 012  august 2 013

august 2 015  august 2 016

august 2 018  august 2 019

אין תגובות

השאר תגובה