Home מרקים מרק לבן וקטיפתי עם בצקניות

מרק לבן וקטיפתי עם בצקניות

עכשיו כשהחורף כבר פה נפתחת רשמית עונת המרקים. אין דרך יותר בריאה לחמם את הגוף, ועוד כשאוכלים משהוא בריא. אני אישית אוהבת כמעט את כל סוגי המרקים ובאופן כללי מעדיפה מרקים קטיפתיים. גם הילדודס כבר התרגלו לקטיפתיים. למשל, מרק ירקות צלול הם לא יאכלו ("יש פה מלא צפים"), אבל אם הוא טחון והם לא רואים את השמיר או הבצל הם אוכלים בשמחה. אני מאמינה (מקווה) שכל הפסיכולוגיות הקולינריות האלו יעברו להם עד הצבא…

בקיצור, הנה המתכון למרק לבן עם בצקיות, ממש קל להכין ותמיד מוצלח.

רכיבים:

1 כרובית גדולה ויפה

1 בצל גדול

1 שומר

1 תפוח אדמה

2 כרישה (להוריד את רוב החלק העליון הירוק)

1/2 כוס עדשים כתומים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף אבקת מרק עוף

3 כפות שמן קוקוס (כשהוא מוצק. אם נוזלי אז 6 כפות)

אופן ההכנה:

לוקחים סיר עמוק למרק, מחממים את השמן ומכניסים את כל הירקות כשהם שטופים היטב וחתוכים. (את הכרובית אני השריתי 15 דקות במים עם מלח כדי שיהיה ממש נקי). שוטפים את העדשים ומוסיפים לירקות ומתבלים. מטגנים מספר דקות ואז מוסיפים מים כמעט עד סוף הסיר ומבשלים בערך כשעה עד שהכל מתרכך. עם מוט בלנדר טוחנים את המרק בסיר עד שהופך לחלק וקטיפתי. מנמיכים את הלהבה להכי נמוך.

להכנת הבצקניות טורפים ביצה 1 עם 2/3 כפות של קמח (אני השתמשתי בקמח תמי) ומעט מלח. אני אישית אוהבת בצקיות אז הלכתי על 2 ביצים. אחרי שטורפים היטב ואין גושים בעזרת כפית לוקחים כל פעם כמות מן הבלילה וזורקים למרק. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל הבלילה. ממשיכים לבשל את המרק עם הבצקיות עוד 15 דקות והמרק מוכן.

november001 195  november001 196

november001 198  november001 197

 

 

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה