Home מרקים מרק מישמיש

מרק מישמיש

כן, השם של המרק הוא מישמיש, אבל אין בו טיפת מישמיש ואפילו לא משהו קרוב לזה. אז למה קוראים לו מרק מישמיש? על שם הצרפתייה המקסימה שלימדה אותי איך להכין אותו: מישל (או בכינויה אצלנו בבית: מישמיש)

במהלך ההריון הרביעי, כשהייתי עם בייבי אחת בבית ואחד בתוך הבטן, נעזרתי במישל. ישראלית ממוצא צרפתי, עם מבטא מהפנט, אישיות כובשת, וידי זהב בבית ככלל, ובמטבח בפרט. כשהכרנו אותה לראשונה, הבכור ניסה לקרוא לה "מישל", יצא לו "מישמיש" ומאז זה הכינוי שלה. מישמיש פתחה לי עולם של מאכלים מעניינים, שאחד מהם הוא המרק שקיבל את שמה.

בגדול, מרק מישמיש מפגיש בתוך סיר אחד את כל הירקות הגבוליים שנשארו בבית. המרק הזה הוא לא רק טעים בטירוף, מחמם את הגוף ובעל מרקם קטיפתי, אלא, ואולי הכי חשוב, גורם לנו ולילדים (אפילו בלי שהם שמים לב) לאכול את כל הירקות הכי בריאים. אפשר "לשחק" עם אופי המרק ולשנות את הטעם לפי המצב רוח. את זאת עושים בעזרת הירק הדומיננטי שגם מכתיב את צבע המרק (ירוק לברוקולי, כתום לבטטה וכו'). בתקופת החורף אנחנו אוכלים אותו שלוש פעמים בשבוע לפחות, בגיווני ירקות שונים. ממש חמישים גוונים של מרק…

Ingrédients:

בצל אחד בינוני

2 שיני שום

3 גזרים קלופים

1 תפוח אדמה קלוף

2 בטטות קלופות

שורש סלרי

כוס פטרוזיליה שטופה

 

Préparation: (בעברית: כך לימדה אותי מישמיש להכין מרק. לקרוא בחיוך ובמבטא צרפתי…)

 

לקחת סיר בינוני למרק, לשים אותו על האש. אחר כך לשים בו ארבע כפות שמן זית, את כל השום השלם כמו שהוא, את כל הבצל כשהוא חתוך לקוביות גסות, ואת כל הירקות כשהן חתוכות בקוביות גדולות ככה יפה. אחר כך להוסיף קצת מלח וקצת כורכום.

(הערה שלי: בשלב זה אפשר להוסיף כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט כמובן.)

אני מחזירה את המיקרופון למישמיש: לכסות את כל הירקות עם מים, אבל לא עד סוף הסיר. לבשל על אש בינונית רבע שעה ואז להוריד את האש לנמוכה לחצי שעה.

לכבות את האש, ובעזרת מוט טוחן ידני לטחון את הירקות כמו שהם בתוך הסיר עד שהכול נהיה מוקרם וקטיפתי. פה צריך להוסיף עוד כוס מים רותחים כדי לדלל את הסמיכות אם זה סמיך מדי. אם המרקם לטעמכם, פשוט להשאיר כפי שהוא. להחזיר את האש הנמוכה לעוד רבע שעה ולבדוק אם יש צורך בעוד מלח. לסגור את האש ו… ווואלללההה המרק מוכן!

לעשות את המרק קצת רומנטי צריך לפזר מלמעלה פטרוזיליה או שמיר קצוץ. גם שמנת חמוצה טוב.

bon appétit!

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה