Home מרקים מרק עוף מסורתי

מרק עוף מסורתי

אני אוהבת חגים ואת המאכלים שלהם. בחלק מהחגים אני אוהבת את האוכל המסורתי, לעומת חגים אחרים בהם כיף לשנות קצת את המסורת. למשל, בפוסט הקודם, לקראת ראש השנה, העליתי עוגת קרפ במקום עוגת דבש. הפעם, לקראת יום כיפור אני דווקא הולכת על אוכל מסורתי שמתאים לכיפור, בלי סיבוכים מיותרים. אם גם אתם כמוני, אתם בטח מרגישים את הגוף במן סוג של התרגשות קלה לקראת הצום ולכן זקוקים לאוכל מרגיע לפניו. לאחר הצום הגוף עייף וכמובן זקוק לאוכל, אך חשוב שהמזון לא יכביד מידי על המערכת. בבית הוריי, בכל יום כיפור הפולנייה הכינה מרק עוף זך, לא מלוח ולא שמנוני מידי, כדי לא להצמיא. את הרעיון הזה אימצתי בשמחה, וגם אצלינו כל שנה אני מכינה מרק עוף זך. בנוסף אני מכינה סיר של אורז לבן נקי (בסמטי) ממש בלי כלום, ללא מלח או אבקת מרק, שוב, כדי שלא יצמיא. בתור ארוחה מפסקת, המרק פשוט מושלם בשבילי. יחד עם צלוחית אורז, ירקות ועוף (אפילו שזה עוף מכובס) הגוף שלי חם ורגוע, ובעיקר מוכן לצום בלי הרגשת כבדות. למען האמת, בערך שעה לפני סיום הצום אני כבר מתחילה להזיל ריר רק מהמחשבה שמרק העוף מחכה לי במקרר…

רכיבים:

1 כרוב קטן עד בינוני

4 גזרים קלופים

1 בצל קלוף וחצוי לחצי

4 כפות שמן זית

2 קישואים חתוכים לרצועות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לחצי

1 כרישה חתוכה לרצועות (החלק הלבן)

3 ענפים כולל עלים של סלרי נקי מסיבים (חתוכים לחצי)

200 גרם דלעת נקייה (חתוכה לקוביות גדולות)

צרור פטרוזיליה, צרור שמיר, ואני אישית אוהבת גם צרור כוסברה

3 יחידות כרעיים

2 גרונות הודו

2 מוח עצם

מלח לפי הטעם (אני שמה מלח גס)

כף כורכום (אני אוהבת כורכום. הוא גם מאוד בריא וגם נותן צבע יפה למרק במקום אבקת מרק)

למי שאוהב: אפשר להוסיף 2 תפו"א קלופים וגם בטטה אחת קלופה. במהלך השנה אני מוסיפה אותם, אך בכיפור מסתפקת רק באורז.

אופן ההכנה:

על אש בינונית מניחים סיר גדול ועמוק (למרק), ובתוכו 4 כפות שמן זית. כשהשמן חם שמים את הבצל ומטגנים ממש מס' דקות (3-4). מניחים את הכרעיים (הנקיים והשטופים) עם העור כלפי מטה ומטגנים מעט. מוסיפים את הגרונות ומוח עצם לעוד מס דקות. כעת מוסיפים גם את הירקות: כרוב (שלם) 4 גזרים שלמים, 2 קישואים, שורש סלרי, כרישה, 3 ענפי סלרי ודלעת. מעל מפזרים מלח וכורכום ומטגנים קלות. מוסיפים מים שמכסים את הכל, כמעט עד סוף הסיר. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. ברגע שהכל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות ואז מוסיפים את הפטרוזיליה, כוסברה ושמיר וממשיכים לבשל עוד 40 דקות לפחות. כשהמרק מוכן סוגרים את האש ומשאירים את המרק, לתת לו "לנוח".

אם נשאר מהמרק גם למחר, פשוט נותנים לו להתקרר לגמרי ומפרידים בכלים שונים במקרר: כלי אחד לנוזל (בוייון) כלי אחד לירקות וכלי נוסף לבשר.

ירקות  ירקות1

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה