Home דף הבית גדול סוף כל סוף: המתכון ללחם ללא גלוטן

סוף כל סוף: המתכון ללחם ללא גלוטן

לחם זה הנושא הכי רגיש בעולם הצליאק. מצד אחד יש בשוק מבחר יפה של לחמים שחלקם ממש טעימים, אפילו "יותר מהרגיל". מצד שני הם תמיד מגיעים קפואים וזה ממש מבאס. עוד מינוס בלחמים הקפואים זה העובדה שהם עמוסי עמילנים, חומרי טעם, חומרי שימור ומיצבים. לא שאני לא קונה אותם, ההיפך, אני קונה ועוד איך! הילדודס אוהבים את חלקם (למזלי הרב) וזה הופך את העולם לקל יותר. אך כמו בכל דבר, גם פה צריך לשלב ולהכניס את הבית להרגלי אכילה בריאים יותר. לכן, אין יותר טוב מלהכין את הלחם בבית. מהיסוד. ככה אני יודעת אילו קמחים ואילו חומרים (לא משמרים) נכנסו ללחם. וגולת הכותרת של כל העסק הזה הוא הריח ההורס שמתפזר בבית! אה, וזה לא קפוא כמובן… אלא טרי. הנה מתכון מעולה שאיתו אני מכינה לחמניות, לחמניות חלה ומקלות לחם.
פרט חשוב: את הבצק אני מכינה מראש כי הוא צריך לילה במקרר. בדרך כלל אני מכינה בערב (כשכל הבית שקט…) ואז על הבוקר אני מכינה לחמניות או מקלות לבי"ס ולארוחת הבוקר. אורך החיים של הבצק במקרר הוא עד ארבעה ימים, כך שאפשר להוציא כל יום רק את הכמות שצריכים.
רכיבים:
כוס ורבע קמח סורגום
1 כוס קמח אורז לבן
1/2 כוס קמח עמילן תפו"א
1/2 כוס קמח טפיוקה
1/2 כוס חלבית
1/4 כוס קמח תפו"א
1 כף פסיליום
1 כפית קסנטן גאם
1 כפית פקטין
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
רטובים:
1/3 כוס שמן קוקוס (במצב צבירה נוזלי)
1 כף תמצית וניל טהור
2 ביצים
2 חלמון (הביצים בטמפרטורת חדר)
1 כוס חלב שקדים
2/3 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
לנפות את הקמחים לקערה. בקערה נפרדת לטרוף את הרטובים ולשפוך אותם לקמחים. לערבב היטב בעזרת מרית עד לקבלת עיסה בצקית. הבצק מעט נוזלי וזה בסדר. לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה. לילה טוב.

dec6 066  dec6 072

dec6 074  dec6 078

 

אין תגובות

השאר תגובה