Home DESSERTS סופגניות ביילי'ס Baileys ללא גלוטן

סופגניות ביילי'ס Baileys ללא גלוטן

חנוכה בפתח ואיתו השגעת של הסופגניות. לפני מספר שנים קיבלתי החלטה דרמטית, לפיה אני מהאנשים שלא אוהבים סופגניות. מן שקר קטן לעצמי שחסך לי הרבה קלוריות. ברור שזה טעים לאללה אבל גם ברור לי שכל סופגניה טומנת בחובה מיליון קלוריות. עד כה הייתה לי הצלחה ובאמת שכל שנה בחג חנוכה הייתי מהאנשים המעצבנים שאומרים: "אני לא אוהבת סופגניות" או "לא אכלתי אפילו סופגניה אחת". אז זהו, כל זה התחרבש כשרציתי להכין לילדים סופגניות ללא גלוטן שיוכלו להביא איתם לחגיגות. האם אפשר להכין סופגניות בבית ולא לאכול??? אולי, אבל לא אני. בקיצור, נפלתי חזק… בואו רק נאמר שברגע שזה נפתח – פיציתי את עצמי על כל השנים שלא אכלתי ונסתפק בזאת. אגב, כדי לגוון הוספתי את המשקה האלכוהולי הוותיק והאהוב עלי עוד מתקופת הרווקות בתל אביב, הביילי'ס. זה לא חובה. אפשר לשים במקום שתי כפות של תמצית וניל. קבלו בבקשה את המתכון הטעים בטרוף לסופגניות הבית שלנו.

רכיבים:

1 כוס קמח סורגום

1/2 כוס קמח אורז

1/3 כוס קמח אורז

1/3 כוס קמח תפו"א

1/4 כוס עמילן תפו"א

1 כף פסיליום

1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

1/4 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1/4 כוס סוכר

1 כוס ריוויון

50 גרם חמאה מומסת

2 ביצים

1/4 כוס Baileys

אופן ההכנה:

מנפים את כל הקמחים לתוך קערה ומערבבים בעזרת טורף (הקמח אורז מופיע פעמיים כי מדובר בסה"כ בכמות שהיא כמעט כוס מלאה, אז יותר נוח למדוד ככה). בקערה נפרדת טורפים את כל הרטובים. שופכים את הרטובים לקערה של הקמחים ומערבבים היטב עם מרית עד לעיסה אחידה. לוקחים סיר יחסית שטוח וממלאים קצת פחות מחצי בשמן קנולה. כשחם חם מוסיפים שתי חתיכות גזר (זה מונע מהשמן להישרף). מרססים כף של גלידות במעט שמן ובעזרתו לוקחים מן הבצק (אני ממלאה רק חצי כמות מהכף כדי לקבל סופגניות לא גדולות אלא בינוניות-קטנות) ומניחים בשמן החם. בכל פעם מכניסים בסביבות 3 סופגניות, וכשהן משחימות הופכים לצד השני. מומלץ להניח את הסופגניות על נייר סופג.

December001 185  December001 187

December001 189  December001 188

December001 190  December001 191

December001 193  December001 194

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה