Home דף הבית גדול עוגיות טחינה זריזות וטעימות בטרוף

עוגיות טחינה זריזות וטעימות בטרוף

המתכון הזה נולד הכי מהר אֶבֶר (הלוואי והלידות שלי היו כאלה קלות). קצת גשם, קצת קור, ומיד מצאתי את עצמי רצה למטבח. הוצאתי רכיבים, שילבתי, צילמתי (לתעד – זה כבר חלק מהשגרה) ערבבתי (בערך, לפי העין), יצרתי עיגולים עיגולים, והופ לתנור.

פשוט ככה, בלי רכיבים מיותרים, בלי זיקוקים ובלי אפקטים, יצאו עוגיות נימוחות, צ'אבי כאלה, רכות, טעימות ואפילו בריאות (יחסית לעוגיות, כן?).

קבלו מתכון שמרגיע את הקרייבינג לפחמימה מתוקה ליד הקפה או ליד התה.

רכיבים:

1 כוס שקדים טחונים

2 כפות קמח תמי (קמח נטול גלוטן)

2 כפות קמח טף

6 כפות סירופ מייפל טהור

1 ביצה אורגנית

1/2 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

1/4 כוס טחינה אתיופית גולמית

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות

מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים לגוש בצק.

יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטיחים אותם מעט. מניחים על נייר אפייה. מכניסים לתנור ל 15-20 דקות, מוציאים ונותנים להם להצטנן מעט לפני הביס הראשון – בתאבון!

 

אקסטרה ראשונה: אפשר לפזר אבקת סוכר – זה תמיד נותן אפקט חגיגי.

אקסטרה שנייה: את העוגיות שלי אני אוהבת רכות ולכן הכנתי אותן עגולות, שמנמנות יחסית, מלאות כאלה… אם רוצים שהעוגיות יהיו קראנצ'י צריך להשטיח אותן ולהשאיר בתנור לעוד זמן עד שהן ממש מזהיבות. ניתן גם להוסיף שוקולד צ'יפס, שקדים, צימוקים, קוקוס ועוד.

 

 

 

אין תגובות

השאר תגובה