Home דף הבית גדול עוגת דבש מיוחדת

עוגת דבש מיוחדת

המתכון עבור עוגת הדבש הזו התחיל מהסוף… מהגלידה. ידעתי שלכבוד החג אני רוצה להכין קינוח גלידת דבש עם קרם קוקוס, זה רץ לי בראש כבר כמה ימים. ברגע שהיה לי את הגלידה ידעתי שאני חייבת ליד עוגת דבש, אבל לא עוגת דבש נוטפת דבש או סוכר… אלא עוגה שתהיה מצד אחד עשירה בטעם ומתאימה עם גלידה או ליד כוס קפה אך מצד שני בלי להיות מתוקה מידי. והכל פרווה… וללא גלוטן כמובן.

חג שמח, שנה מתוקה ומלאה באהבה ממני הבלוגרית J

עוגת דבש

רכיבים יבשים:

2 כוסות קמח נטול גלוטן (אני השתמשתי בתמי)

1/2 כוס קמח טף עדין

1/2 כוס קמח תפו"א

1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר חום בהיר

רטובים:

1 רסק קטן של תפוחים (1 מתוך 4)

4 ביצים

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

1/2 כוס ברנדי

1 כף תמצית וניל טהור

1/2 כוס דבש

1 כוס מי קוקוס

לתפוחים המתוקים:

4 תפוחים קלופים ופרוסים

1/2 כוס חמאת קוקוס

1/2 כוס מי קוקוס

1 כף תמצית וניל טהור

1 כף סוכר חום

1 כף דבש

 

לחמם תנור מראש ל-180 מעלות. לשמן תבנית 24 לעוגה גבוהה או 26 לעוגה בינונית. בתמונות השתמשתי בתבנית 24 אבל לדעתי עדיף 26.

ישנם ברכיבים חומרים שלא תמיד ישנם בבית – ניתן להמיר לרכיבים אחרים. לדוגמא, במקום חמאת קוקוס אפשר להשתמש בחמאה רגילה, או במקום שמן זרעי ענבים אפשר לשים שמן קנולה. במקום הקמחים שאני השתמשתי אפשר להשתמש בקמח רגיל למי שאינו נמנע מגלוטן וכו'.

 

אופן ההכנה:

לקלף את התפוחים ולפרוס לפרוסות דקות.

במחבת בינוני יש להמיס 1/2 כוס חמאת קוקוס עם מי קוקוס, תמצית וניל, סוכר ודבש. להוסיף את הפרוסות של התפוחים ועל אש בינונית לבשל אותם בעדינות עד שמתרככים מעט. כעת יש להניח אותם בצד.

בקערה גדולה יש לערבב את כל היבשים ובקערה נפרדת לערבב את כל הרטובים. לשפוך את הרטובים ליבשים ולערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

מעבירים את התפוחים לתבנית המשומנת ולדבר שיהיה אחיד. שופכים את העיסה מעל התפוחים ומכניסים לתנור. מורידים את החום מ-180 ל-170 מעלות ואופים בין-45 ל-55 דקות (תלוי בתנור). בודקים עם קיסם. בסיום האפיה מוציאים את העוגה ונותנים לה להצטנן מעט. בהגשה ניתן להוסיף כדור גלידה.

 

Sep02 113 Sep02 114

Sep02 108 Sep02 125

Sep02 120 Sep02 123

Sep02 124 Sep02 126

Sep02 127 Sep02 128

Sep02 140Sep02 134

 

לינק עבור המתכון לגלידה שלי

http://www.foodieatheart.co.il/%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%aa-%d7%93%d7%91%d7%a9-%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%9e%d7%94%d7%9e%d7%9e%d7%aa-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9f/

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה