Home דף הבית גדול עוגת פרג מהממת

עוגת פרג מהממת

מכירים את זה שיש לכם מתכון מנצח, מין "אס" מיוחד כזה, ששומרים קרוב לחזה ושולפים אותו ברגע הנכון? אז ככה אני מרגישה עם עוגת הפרג המהממת הזו. זאת העוגה האהובה עלי גם בגלל שהמרכיב הדומיננטי בה הוא פרג וגם בגלל שכל מי שטועם אותה (ובעיקר אוהבי הפרג) פשוט עפים עליה! בקיצור עוגה מאוד מוצלחת. האמת היא שהמקור של המתכון הנוכחי הוא מתכון ישן עם קמח רגיל שעבר מספר "שיפוצים אישיים". בנוסף לטעם המעולה, היא מתאימה לארוחת חג מכיוון שהיא פרווה וכשרה לפסח. כשחושבים על זה, היא מתאימה גם לאחר הצהריים של החג, ליד כוס תה, קפה או עם כדור גלידה וניל…

רכיבים:

1 כוס פרג שלם

1 כוס קמח שקדים

4 ביצים מופרדות (טמפרטורת חדר)

6 כפות סוכר חום

4 כפות סירופ מייפל טהור

2 כפות תמצית וניל טהור

5 כפות שמן קוקוס (מצב צבירה נוזלי)

הוראות הפעלה:

מחממים תנור מראש ל 170 מעלות.

משמנים תבנית 24 עם מעט שמן קוקוס

בקערה מקציפים את החלבונים (לאחר שהפרדנו אותם) עד שנוצר קצף לבן, מוסיפים לאט את 6 כפות הסוכר החום וממשיכים להקציף. מוסיפים את הסירופ מייפל, תמצית וניל, שמן קוקוס ןחלמונים ומקציפים. מוסיפים את הפרג וקמח השקדים עד שהכל מעורבב היטב ואז מפסיקים להקציף.  מעבירים את העיסה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור למשך 30 דקות. רצוי לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה. העוגה הזאת מאוד טעימה אבל אם אופים אותה יותר מידי היא פשוט יוצאת יבש ! (קרה לי לא פעם – לא מומלץ…)  לאחר 30 דקות יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים עם דלת התנור פתוחה לעוד 6 דקות ואז להוציא לגמרי ולצנן.

*שידרוגים:

1. לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר

2. למי שלא משנה אם העוגה חלבית אפשר לחמם בסיר קטן 1/2 כוס פצפוצי שוקולד לבן עם 1/4 כוס שמנת מתוקה או חלב. אחרי שהעוגה התקררה עושים מספר חורים עם קיסמים ומזלפים מעל את השוקולד המומס.

בתאבון וחג שמח!

 

march03 010  march03 012

march03 013  march03 014

march03 015  march03 020

march03 021  march03 022

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה