Home קינוחים עוגת קרפ מעלפת אין דברים כאלה!!! (וללא גלוטן)

עוגת קרפ מעלפת אין דברים כאלה!!! (וללא גלוטן)

מכירים את זה שפתאום בחיים רואים משהו, שהוא יפה ומוצלח, ועם זאת פשוט וגאוני, והמחשבה הראשונה שעולה בראש זה "וואוו! איך אני לא חשבתי על זה קודם??" אז זה מה שקרה לי כשראיתי את העוגה בקונדיטוריה בניו-יורק. נדהמתי מכמה מעוררת תאבון היא! פשוט רעיון גאוני- עוגת שלבים של קרפ!

מסתבר שזוג אמריקאי בחר להתחתן בתקופת ה Halloween ועוגת החתונה שלו היתה בהחלט מיוחדת. כראוי לעוגת חתונה, היא הייתה בנויה משלושה מפלסים: הגדול למטה, מעליו הבינוני ולמעלה הקטן. בחלק העליון היא היתה מקושטת בפטל והמילוי שלה, הקרם, היה בעצם מדלעת. מעניין כמה עלתה להם העוגה…

בכל מקרה, חזרה למציאות שלנו, כמובן שהייתי חייבת לנסות גרסה משלי לכל העניין הזה… קצת יותר ידידותית, לא רב קומות ועם קרם וניל במקום דלעת (כבר הבנתם שוניל הוא חברי הטוב…) שתתאים לחג, אך תהיה לא פחות מרשימה מזו שהייתה בחלון הראווה.

הערת ביניים: אם זה נראה לכם כמו הרבה עבודה – אתם צודקים. דרוש מאמץ וצריך אורך רוח… אבל זה שווה כל רגע! מבטיחה לכם, MONEY BACK GUARANTEE.

הערה נוספת: את הבלילה מכינים לילה מראש! (אם ממש ממש לחוצים, אז לפחות 4 שעות במקרר)

רכיבים לקרפ:

100 גרם חמאה רכה

8 ביצים

2 כוסות קמח נטול גלוטן ( אני שילבתי 1.5 קמח נטול רגיל ו1/2 קמח בריא יותר)

ראה לפי הסבר במתכון פאי תפוחים.

2 כוסות חלב

2 כוסות חלב שקדים

1/4 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

לקרם:

1 חבילה של אינסטנט פודינג וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב קר

1 כף קמח קוקוס מנופה

3 חלמון ביצה

1 כף קמח טפיוקה

2 כפות סוכר

1 מקל וניל חצוי (בשביל הגרגירים)

ולקישוט:

אבקת סוכר

3 כפות דבש מעורבב עם כף תמצית וניל טהור

100 גרם אגוזי מלך גרוסים

2 כפות חמאה

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

בקערה שמים את כל הרטובים: חלב, חלב שקדים, ביצים וחמאה וטורפים. בקערה נפרדת מנפים קמחים ומוסיפים סוכר ומלח. שופכים רטובים על יבשים ומערבבים היטב עם מטרפה, מכסים בנייר נצמד ומכניסים למקרר ללילה.

יום למחרת מכינים את הקרם בקערה: שמים שמנת מתוקה, חלב, ואינסטנט פודינג ומקציפים. כשהקרם מוכן מוסיפים כף קמח קוקוס מנופה ומערבבים שנית. בקערה קטנה נפרדת שמים את 3 החלמונים, כף קמח טפיוקה, 2 כפות סוכר ואת הגרגירים של המקל הוניל וטורפים עם מזלג. את התערובת הזו מוסיפים לקרם, מערבבים היטב ומכניסים למקרר.

בינתיים לוקחים קערה גדולה ומניחים בה מסננת. שופכים את הבלילה לקערה דרך המסננת כדי שלא יהיו גושים. בעזרת מרית מנקים בזהירות את המסננת עד שכל הבלילה עברה. אם נשארו גושים (זה קורה לפעמים עם החמאה) אפשר לחמם במיקרו בתוך קערה קטנה (20 שניות) ואז לשפוך דרך המסננת. אחרי ערבוב קצר יש לחזור שוב על פעולת הסינון (זה חשוב מאוד, לא להתעצל ולדלג על זה). פשוט מעבירים שוב את הבלילה לקערה הראשונית שלה דרך המסננת. כעת יש לנו בלילה יפה ובלי גושים.

משמנים קלות מחבת טפלון עם שמן קנולה (ממש קצת). אגב, בהמשך אין צורך לשמן שוב בכל פעם. על אש בינונית מתחילים להכין את הקרפים: בעזרת מצקת לוקחים כמות בינונית מהבלילה ושופכים למחבת, מרימים את המחבת ובתנועות מעגליות מפזרים את הבלילה עד שהיא מכסה את הכול בשכבה דקה. אחרי כדקה פלוס, כשהקרפ נראה כמעט מוכן הופכים אותו. הוא צריך להיות עשוי טוב אבל לא שרוף. כך חוזרים על הפעולה עד שכל הבלילה מוכנה.

כעת לוקחים כלי הגשה ומניחים עליו קרפ אחד. מעליו מורחים שכבה של הקרם (בערך כף) וכך חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל הקרם והקרפים. בסיר קטן ממיסים חמאה, ומערבבים היטב עם דבש ואגוזי מלך. בקערה קטנה נפרדת מערבבים 3 כפות דבש עם כף תמצית וניל.

מעל כל הקרפים מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת ומעליה מפזרים את אגוזי המלך המקורמלים (כמות לפי הטעם) ומעל מטפטפים את הדבש עם תמצית וניל.

עכשיו כשכתבתי את המתכון הוא נראה ארוך ומסובך, אבל יחסית לתוצאה הוא די קל להכנה, ובעיקר טעים מאוד ונעים למראה!

2014 068 2014 069

2014 070 2014 072

2014 074 2014 079

2014 078

אין תגובות

השאר תגובה