Home דף הבית גדול עוגת קשת חגיגית

עוגת קשת חגיגית

כבר הרבה זמן שהעוגה הזאת רצה ברשת במספר ווריאציות. היא תמיד צבעונית, מושכת תשומת לב, מדליקה, ונראית טעימה אך כמו עבודה קשה. אז כן היא מדליקה, אכן מושכת תשומת לב של כל האורחים (מהקטנים ועד הגדולים), טעימה טעימה וגם בהחלט המון עבודה. שלשום הנסיכה שלנו חגגה 4 שנים וההזבנד ואני כבר מתקתקים ימי הולדת, כל אחד יודע את תפקידו: ההזבנד הוא "המפעיל" ואני "השפית". מיד הכנתי רשימה (הכנת רשימות – התחביב האהוב עלי. אני מאוד אוהבת להכין רשימות… בכל תיק שלי אפשר למצוא פתק שבעברו היה רשימה של משהו). וכך מצאתי את עצמי בנונשלנטיות מוסיפה עוגת "קשת" לרשימה שכבר כללה עוגה קלאסית עם בצק סוכר ("הלו קיטי" כמובן).

החלק הקל בעוגה זה שיש לי מתכון לעוגת וניל שאני מכינה אותו לפחות פעם בחודש, שהוא די קל ומאוד טעים. אז אם נשאר רק להוסיף צבע מאכל וזהו, מה בעצם קשה פה? הקושי הוא שצריך להכין את הכל חמש (!!) פעמים באותו יום. אפשר גם יותר למרבה בצבעים… טוב, האמת היא שזה לא כזה נורא ובהחלט שווה את המאמץ. הילדה הייתה בעננים עם חיוך  קשתJ

מצרכים:

1.3 כוס קמח נטול גלוטן (השתמשתי בתמי)

4 ביצים מופרדות (טמפרטורת חדר)

2/3 כוס סוכר

100 גרם חמאה רכה (לחמם במיקרו 22 שניות)

1 גביע שמנת חמוצה

1 כף תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

לחמם תנור מראש ל 170 מעלות.

אם רוצים עוגה גבוהה וצרה להשתמש בתבנית משומנת של 22 או 20. אני השתמשתי ב-24 ועדיין יצא מאוד גבוה.

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים. לאט לאט מוסיפים להקצפה את הסוכר עד שנהיה לקצף לבנבן ועומד. לקפל פנימה את החלמונים שערבבנו מעט עם מזלג. לאחר שחיממנו במיקרו את החמאה יש להוסיף לצלוחית שלה כף תמצית וניל וגביע של שמנת חמוצה ולערבב עד שזה חלק. להוסיף את החמאה לחלבונים בקיפולים. לנפות את הקמח עם האבקת אפייה לחלבונים לאט לאט, כל פעם כמות קטנה, ולערבב. להוסיף כמה טיפות של צבע ולערבב עד שכל העיסה אחידה בגוון. לשפוך לתבנית המשומנת ולאפות בערך 30 דקות או עד שנראה מוכן.

כך חוזרים על אותה פעולה בכל פעם עם צבע אחר. אני הלכתי על ורוד, סגול, צהוב, טורקיז וכחול. אגב, בורוד צריך יותר טיפות משאר הצבעים.

אחרי כל אפייה הוצאתי את העוגה מהתבנית והנחתי על רשת בכדי שתקרר, לאחר מכן עטפתי היטב את העוגה בנייר מצמיד והכנסתי למקרר ללילה. בבוקר היומולדת הכנתי את הקצפת.

קצפת:

3 שמנת מתוקה להקצפה

3 כוסות חלב קר

3 חבילות של אינסטנט פודינג וניל

מניחים על צלחת רחבה עוגה אחת ומעל שכבה של קצפת, וכך ממשיכים עם שאר העוגות. עוגה, קצפת, עוגה, קצפת. מסיימים עם קצפת גם מעל לעוגה וגם מסביב. מקשטים איך שרוצים ומכניסים למקרר עד לרגע הגדול.שיהיה בהצלחה ובתאבון.

טיפים: את העוגה מומלץ להכין ערב לפני האירוע. ראשית, מכיוון שזה דורש כמה שעות טובות של הכנה ואפיה. שנית, העוגה צריכה להתקרר לגמרי בכדי להחזיק היטב עם הקצפת, וזה גם דורש זמן. למרות שאני אישית תמיד אוהבת להכין עוגות באותו יום של ההגשה (במיוחד באפייה ללא גלוטן), פה זה היה קצת מאתגר והכנתי את העוגות ערב לפני. חמש שכבות של עוגה כפול חצי שעה לכל שכבה ועוד זמן הכנה…

 

June2015 077  June2015 083

June2015 082  June2015 080

June2015 081  June2015 086

June2015 087  June2015 103

June2015 099  June2015 128

אין תגובות

השאר תגובה