Home כללי עוף עם זעתר

עוף עם זעתר

אחד המאכלים האהובים עלי זה עוף בתנור, בכל סוגי הוריאציות. בגריל, עם אורז, עם תפו"א, עם בטטה, עם ירקות, בשבילי הכל הולך טוב. אבל הנוסחא המנצחת והאהובה עלינו ביותר בבית, זו שהילדים טורפים וגורמים לי אושר פנימי היא עוף עם זעתר. הרמב"ם (אחד הרופאים הגדולים, אם לא ה…) היה הראשון שייחס לזעתר יכולות אדירות של ריפוי, חיסון הגוף וטיפול ב"תופעות חורף" כמו שיעול, התקררויות וכו'. בכלל, לקראת ובמהלך החורף אני אוהבת להשתמש בתבלינים כמו זעתר, כורכום, שום, ג'ינג'ר, קינמון ועוד רבים וטובים שעוזרים לחזק את הגוף והמערכת החיסונית. אז הנה המתכון לעוף שהוא גם טעים, גם בריא, גם קל וזריז להכנה, וגם מהווה ארוחה שלמה בתבנית אחת.

רכיבים:

4 כרעיים (נקיים ושטופים היטב)

1 בצל גדול חתוך לקוביות

4 כפות מלאות של שמן זית

1 כוס אורז (עדיף בסמטי) שטוף היטב ומסונן ממים

1/4 כוס זעתר

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

במחבת כבדה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד ששקוף. מניחים את הכרעיים (הנקיים) עם העור כלפי מטה ומטגנים מספר דקות. כשהעור משחים הופכים ומטגנים עוד מספר דקות ואז סוגרים את האש.

כעת לוקחים תבנית ומניחים בתחתיתה כוס אורז ומעל מניחים את העוף. שופכים את שארית המחבת (את הבצל עם השמן) מעל העוף מפזרים את הזעתר, כורכום, פפריקה ומלח ומעסים את העוף. מעל שופכים את המים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 למשך שעה עד שהעוף שחום ונראה מוכן. ניתן להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולהפוך את העור בכדי שישחים משני הצדדים, וגם לערבב מעט מידי פעם את האורז. אפשר להגיש ליד סלט קצוץ ומלפפון חמוץ.

DSC00036  DSC00037

DSC00038  DSC00039

DSC00040  DSC00042

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה