Home דף הבית גדול עופיונים עם ארטישוק ירושלמי ברוטב קרם קוקוס

עופיונים עם ארטישוק ירושלמי ברוטב קרם קוקוס

אנחנן בבית מאוד אוהבים עוף בתנור,  אני מאוד אוהבת להכין עוף בתנור מכיוון שבדרך כלל זה לא דורש הרבה עבודה.  הנה מתכון טעים, קל, שמחמם את הגוף אבל לא כבד מידי (סטייל חמין) שיכניס לתרדמת. עופיונים אורגניים עם ארטישוק ירושלמי ברוטב קרם קוקוס. כל המשפחה תלקק את האצבעות.

רכיבים:

3 עופיונים אורגני (פרגית טרי)

6-8 ארטישוק ירושלמי

שמן זית

מלח גס

אבקת שום

סירופ מייפל טהור

אבקת כורכום

עלים של תימין

בצל

אופן ההכנה:

בתבנית מספיק גדולה בכדי להכיל את העופיונים וארטישוק ירושלמי, מפזרים בצל אחד קצוץ. את הארטישוק הירושלמי לאחר שניקינו פורסים לפרוסות יחסית דקות ומפזרים מעל הבצל. מעל הארטישוק מזלפים מעט שמן זית ומעט מלח גס וקורט כורכום. מעל הארטישוק מניחים את שלושת העופיונים (לאחר שניקינו אותם כמובן). מזלפים מעט שמן זית, מוסיפים מעט (בערך חצי כפית) כורכום,  מעט מלח גס, מפזרים מעט אבקת שום (בערך כפית שטוחה) מזלפים כמות יפה (בערך 4 כפות) של סירופ מייפל. בתוך כל עופיון מניחים צרור של תימין, ומעסים את העופיונים עם כל התבלינים. פותחים את הקרם קוקוס ומערבבים אותו בכדי שהנוזל יהיה אחיד, ושופכים 3/4 מהכמות של הקרם מעל לעופיונים והארטישוק הירושלמי.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 במשך שעה ועשרים (עד שנראה זהוב ומוכן) אני אוהבת באמצע הדרך להפוך את העופיונים.  המנה הזאת מאוד טעימה עם סלט שיש בו קצת משהוא חמצמץ ליד.

בתאבון וחג המשפחה שמח.

ofer 451  ofer 452

ofer 453  ofer 454

ofer 460  ofer 456

 

 

אין תגובות

השאר תגובה