Home בין לבין עלי מנגולד ממולאים // צמחוני

עלי מנגולד ממולאים // צמחוני

עלי מנגולד הם העלים של שורש הסלק הפופולרי, אך אט אט הם הופכים פופולריים בזכות עצמם, או בעצם בזכות הערך התזונתי הכל כך בריא שלהם. למתכון הזה יש מספר ווריאציות מכיוון שאני מכינה אותו המון בבית. לפעמים עם ממולא בבקר, לפעמים עוף ולפעמים צמחוני. זה מתכון קליל שבו העלים גם ככה כבר מקווצ'צ'ים ולכן פשוט זורמים עם מראה המנה. הכיף הוא שהם מתרככים מהר וסופגים את כל הטעמים של הרוטב. בקיצור, מנה קלה, טעימה ותמיד מרשימה.

רכיבים:

10-12 עלי מנגולד

1 כוס קינואה שטופה ונקיה (אפשר אורז במקום אבל אז צריך להוריד בכמות)

2 שיני שום קצוצים דק

בצל גדול קצוץ דק

כוס מלאה ב- עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר – הכל קצוץ

מלח, פלפל אנגלי

1/2 כוס שקדים טבעיים גרוסים

רכז רימונים

יין לבן

סירופ מייפל טהור

שמן קוקוס

חצי לימון פרוס

 

אופן ההכנה:

במחבת קטנה מחממים כפית שמן קוקוס, מוסיפים חצי מהבצל הקצוץ ומטגנים מספר שניות. מוסיפים כף סירופ מייפל וממשיכים להשחים מעט, מוסיפים את השקדים ומערבבים לעוד 2 דקות. מורידים מהאש. בקערה מערבבים את הקינואה עם השקדים ומוסיפים את כל הירוקים הקצוצים. להוסיף 2 כפות רכז רימונים, כף סירופ מייפל, מלח ופלפל אנגלי לפי הטעם, 2 כפות יין לבן. מערבבים הכל היטב ומניחים בצד, בינתיים מחממים בסיר יחסית שטוח כף שמן קוקוס, ומטגנים את החצי השני של הבצל עם השום, מנמיכים את האש להכי נמוך. על משטח עבודה מניחים עלי מנגולד, חותכים לו את החלק הלבן ומניחים בצד. בקצה העלה מניחים כף של המלית. מקפלים פנימה ומגלגלים. מניחים את העלה בסיר השטוח וכך ממשיכים עם כל שאר העלים. מעל העלים יוצקים מעט יין לבן, מזלפים עוד קצת סירופ מייפל, רכז רימונים, מתבלים במעט מלח פלפל אנגלי, את הלימון הפרוס מפזרים מעל העלים ויוצקים מים חצי דרך. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית בערך חצי שעה. לשים לב, אולי יהיה צורך להוסיף מעט מים וכדאי מדי פעם לפזר מהנוזלים מעל העלים.

נ.ב: לאוהבי הטופו, ניתן לגרד בפומפייה בערך חצי כוס טופו ולהוסיף למלית.

Passover_session_0089

Passover_session_0100

Passover_session_0094

Passover_session_0096

Passover_session_0103

Passover_session_0115

Passover_session_0117

Passover_session_0131

Passover_session_0101

Passover_session_0021

 

 

אין תגובות

השאר תגובה