Home בשר פאי רועים // Comfort food

פאי רועים // Comfort food

פאי רועים הוא בעיניי אחד המאכלים שמשתייכים לקטגוריית ה- Comfort foods. זו קטגוריה שמעוררת סוג של אכילה רגשית אצל כולנו, אוכל עם נוסטלגיה לילדות, מאכלים מהבית או מאכלים שמעוררים אצלנו זיכרון חמים וטעים. לכל אחד יש את המאכל המנחם שלו, כשיישנם גם מאכלים שתמיד יופיעו ברשימה הזאת (בדרך כלל בחורף כשהגוף שלנו זקוק למאכלים חמים ומנחמים) כמו קדירה, חמין, מרקים ודייסות, ובאזור המתוקים נמצא עוגיות, עוגת שוקולד חמה ועוד. לי אישית קפה חם עם קצף בהחלט עושה את העבודה אבל יש מאכל אחד שתמיד כובש אותי ותמיד נותן לי תחושה של "וואיי טעים וחמים לי בבטן, בלב וכל חושי הטעם שלי חוגגים כרגע מאושר" וזה התפוח אדמה.

אני אוהבת תפוח אדמה בכל וריאציה אפשרית- מצ'יפס סטייל French Fries, תפו"א אפוי בתנור, פירה וצ'יפס כחטיף (חולשה רצינית אצלי עוד מהילדות בקנדה…).  פעם ראשונה שאכלתי פאי רועים הייתי סטודנטית במונטריאול, היה קפוא בחוץ ומלא שלג, בת דודה שלי, נטליה, החליטה להכין פאי רועים. עזרתי לה בהכנות ועל הדרך למדתי מתכון חדש, כמובן שזה היה טעים בטרוף ולא הפסקנו "ליישר" את התבנית, פעם מהפירה, פעם מהבשר, בקיצור חגיגה לכל החושים.

אם גם אתם מתחילים להזיל ריר, אז מאז הספקתי כבר להכין מלא גרסאות והנה מתכון שלי שלא רק מבוגרים אוהבים אלא גם ילדים וכמו שאני אוהבת המנות אישיות. בתאבון

רכיבים:

1/2 קילו בשר איכותי טחון

2 בצלים קצוצים

1 שום כתוש

1 כוס של אפונה וגזר של סנפרוסט

1/2 כוס של תירס סנפרוסט

*להפשיר את האפונה, גזר ותירס במים חמים

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

מלח לפי הטעם (יחסית מעט כי יש גם רוטב סויה)

2 כפות סירופ מייל טהור

4 כפות רוטב סויה איכותי (ללא גלוטן)

קורט פלפל שחור

4 כפות שמן זית

לפירה:

8 – 6 תפו"א קלופים ומבושלים במים עד לריכוך מלא

לשמור מעט מים מהסיר של התפו"א שהתבשלו בו עבור הפירה

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זרעי ענבים

2 כפות מיונז – לא חובה, זה סוד קטן אבל שווה, כשרוצים פירה טעים בטרוף רק פרווה מוסיפים מיונז, זה מעשיר את המרקם.

אופן ההכנה:

להרתיח מים עם מעט מלח עבור התפו"א.

לטגן מעט בשמן זית את הבצל והשום, להוסיף סירופ מייפל ולהמשיך לאדות. להוסיף את הבשר ולתת לו להשחים מעט, בנוסף לפורר אותו כמו בבולונז. להוסיף את הירקות ולתבל ברוטב סויה, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל. מומלץ לטעום בכדי לראות אם צריך להוסיף תיבול.

לחמם תנור ל- 190 מעלות.

בינתיים לבשל את התפו"א, כשמוכן לסנן ולשמור מעט מים. בקערה עמוקה למעוך את התפו"א עם מעט מים וכל שאר התבלינים. לטעום ולשפר אם יש צורך.

למלא כמעט חצי דרך קערות קטנות לאפייה בבשר הקצוץ, ומעל משטחים שכבה של פירה. אני השתמשתי בשני גדלים שונים של קערות.

אופים כ- 35 דקות עד שהפירה מזהיב קלות מלמעלה.

מומלץ להגיש מיד חם וטעים (פירה קר לא מנחם במיוחד…)

טיפים קטנים: אפשר להשתמש גם בבשר טלה איכותי, אפשר להפוך את המנה לצמחונית ובכלל להוריד את הבשר. ניתן לפזר מעט פירורי לחם (ללא גלוטן) מעל לפירה, אפשר גם להוסיף לירקות פטריות, ולפירה כדי להעשיר אותו לעשות חצי מהכמות תפו"א וחצי בטטות. בקיצור יש מקום למשחק אישי בטעם.

Shira_0137

Shira_0143

Shira_0463

Shira_0468

Shira_0509

Shira_0530

שמש חורפית מלטפת…

Shira_0180

כן, בעידן המודרני ויש לי ספר מתכונים.

Shira_0112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין תגובות

השאר תגובה