Home בקר פאי תפוחים מהממת לכבוד החג

פאי תפוחים מהממת לכבוד החג

חזרתי מניו-יורק היישר לבלגן של היום יום ששאב אותי פנימה, מלאה ברעיונות חדשים לאפייה, בישול, אופנה, ספורט בקיצור הכל, ומה יותר טוב מחג ראש השנה בכדי ליישם. האמת שאני לא מעריצה שרופה של עוגות דבש אני נוטה יותר ללייקח הוניל למיניהם ואם אפשר עם כוס קפה ליד אז בכלל מושלם. עכשיו באוקטובר בחו"ל מתקרב חג ההלוווין רוב החנויות מתחילים להערך בהתאם, מתחפושות ועד מאכלים. כך בעצם קיבלתי את הרעיונות לעוגות לחג היהודי שלנו. ראיתי בקונדיטוריה מאוד מפוארת באחד הימים ששוטטתי Pumpkin pie שהבצק היה עשוי בצורה מרושלת כזאת כאילו "לא איכפת לי איך אני נראה היום" אבל עדיין מאוד אלגנטי ועוגה מהממם מקרפCrepe cake attire עם מלא פטל פשוט נעמדתי והיזלתי ריר … כמובן שהם לא רצו שאצלם… אז פשוט כתבתי לעצמי בכדי שלא אשכח. והנה הגרסה שלי לכבוד החג של הפאי תפוחים שאי אפשר להפסיק לאכול אותה.

מספר הערות: אני השתמשתי בקמח שקניתי ב Williams Sonoma –נטול גלוטן של – Cup4Cup קמח מעולה! אם לא הא. שילבתי בין שני קמחים שלהם אחד All natural והשני wholesome. ומכיוון שאין את הקמחים הללו בארץ ניתן להתשמש בקמח תמי או בקמח החדש של עינת מזור כרגיל. ובכדי להפוך אחד מהם לגרסא בריאה ניתן פשוט לשדרג עם פשטן.

 

לבצק:

1 כוס קמח נטול גלוטן רגיל

1 כוס קמח נטול גלוטן משודרג (פשטן טחון)

1 כף שטוחה של סוכר

1/4 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)

1/2 כוס חלב שקדים קר (אני הוספתי 4 קוביות קרח)

למילוי:

1/4 כוס סוכר חום

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית מלח

1 כפית פקטין

1 כפית שטוחה של תמצית וניל טהור

2 כפות חמאה

1 מקל וניל (חתוך באמצע לגרגירים)

1/4 כוס גרגיר רימונים

4-5 תפוחים קלופים וחתוכים לפרוסות ( אפשר איזה זן שאתם אוהבים הנפוץ ביותר הוא הגרני סמית)

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.

בקערה עמוקה מנפים את הקמחים (אני אישית מנפה את כל הקמחים הנטולי גלוטן) מוסיפים סוכר, מלח, וחמאה ולשים עם הידיים היטב עד שהקמח הופך לגרגירי. מוסיפים את החלב השקדים דרך מסננת בכדי שהקרח לא יפול לקמח. עם מרית מערבבים היטב עד שנוצר בצק, מניחים בצד.

ביניתיים בקערה מערבבים פקטין, סוכר חום, מלח, קינמון, אגוז מוסקט, תמצית וניל ואת הגרגירים של המקל וניל. לאחר שהכל מעורבב היטב להניח בתבנית אפיה את התפוחים מעל לפזר את החמאה ומעל את הסוכר עם שאר הרכיבים ולערבב עם הידיים עד שכל התפוחים מצופים.

להכניס את התבנית לתנור למשך 10 דק. בינתיים לקחת תבנית עגולה (משהוא כמו 24) לשמן במעט חמאה, לשים אתהבצק באצע ועם הידיים להתחיל ללוש את הבצק ולפזר את הבצק לצדדים שבאמצע יחסית דק ובקצוות יותר עבה. מוציאים את התבנית מהתנור ושפוכים הכל ללב הבצק, באמצע עכיו את הבצק שנותר בקצוות מתחילים ללוש אותו ולהרחיב ואז מקפלים פנימה בכדי שיכסה חלק מהמילוי. מכניסים את התבנית בחזרה לתנור ואופים במשך 30-40דק. עד שמשחים.

לקישוט מפזרים 1/4 כוס גרגירי רימונים. תהנו זה כל כך טעים !!!!!!

 

2014 035 2014 034

2014 036 2014 037

2014 038 2014 040

2014 042 2014 044

2014 046

 

 

אין תגובות

השאר תגובה