Home קינוחים פודינג וניל מפניני טפיוקה ללא גלוטן !

פודינג וניל מפניני טפיוקה ללא גלוטן !

פודינג וניל מפניני טפיוקה. ארוחת בוקר שהיא גם קינוח ללא גלוטן

שבת בבוקר. הכל מסביב רגוע ושקט. רק מסביב. אצלנו לא רגוע והשקט מזמן הופר. כל הילדים ערים, שניים מתוכם כבר בהילוך שלישי והשניים האחרים בעקבותיהם. השעה רק שבע בבוקר. פתאום הגדול מתחיל מרד קטן (שזה הרבה יותר עדיף מאשר שהקטן מתחיל מרד גדול): "אמא, לא בא לי ארוחת בוקר, בא לי משהו אחר", הוא מתפנק עלי. "מה בא לך?" אני עוד זורמת איתו. "לא יודע, משהו אחר"… הוא מקרקר. מה עושים? המחשבות רצות מהר. אני יודעת איך הפולנייה שלי היתה מגיבה על זה… משהו אחר הוא היה מקבל אצלה…הפאנצ' אין דה פונים הוא היה מקבל… אבל אנחנו דור אחר. שיטה אחרת. נסיבות שונות. פתאום אני נזכרת שאתמול בלילה שמתי פניני טפיוקה בהשריה במקרר. כבר הרבה זמן שאני מחכה להשתמש בהם, עדיין לא יודעת בדיוק לאיזה צורך. "אני יודעת מה אני אכין לכם", אני אומרת, "פודינג וניל"!

וניל הוא אחד הטעמים האהובים עלי, ונראה שהעברתי זאת גם לילדים. את פניני הטפיוקה אפשר להפוך לארוחת בוקר פודינגית חמה, ששולחת את הילדים להמשך היום עם בטן מלאה, ואחרי ששומרים אותה במקרר מגלים שהיא מעולה גם בתור קינוח קר ומרענן בסוף ארוחה בשרית. הטפיוקה היא פרווה כך שאם מכינים אותה עם חלב שקדים, אז מתאימה גם לטבעוניים וצמחונים. בגירסא אחרת אפשר להכין על בסיס חלב רגיל, או חלב קוקוס.

august3 080  august3 081  august3 082

אופן ההכנה: לקערה בינונית מכניסים חצי כוס פניני טפיוקה ומקל וניל אחד ומכסים בשתי כוסות חלב שקדים. משרים את כל העסק הזה לילה מחוץ למקרר, כשהוא מכוסה עם מגבת בטמפרטורת חדר. אם בחרנו לעשות זאת עם חלב רגיל אז כמובן שהלילה יעבור בתוך המקרר. כך או כך, בבוקר יש להוסיף לקערה חצי כפית קינמון ורבע כוס סירופ מייפל טהור. על קרש חיתוך חותכים את מקל הוניל לאורך, מוציאים ממנו את כל הזרעים (את כל הוניל) ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב בעזרת מקציף ידני. כעת יש לקחת סיר עמוק ולהעביר לתוכו את כל העיסה. שמים על אש בינונית ובוחשים לאט לאט תוך כדי הבישול. מוסיפים עוד שתי כוסות של חלב שקדים בזמן הבחישה.

מנמיכים את האש וממשיכים בבחישה קבועה לעוד עשר דקות לפחות. כשהכל מתרכך, נהיה פודינגי ופניני הטפיוקה כבר שקופים, יודעים שזה מוכן.

לפני ההגשה אפשר לפזר מעט זרעי צ'יאה מעל או לשים פרות יער קפואים. גם נקי, "בלי כלום" מעל הולך טוב. כאמור, אפשר להגיש את זה מצונן (לא לשכוח לעטוף בנייר שקוף לפני ההכנסה למקרר) או חם, לפי מצב הרוח.

שימו לב שבתמונה הכל ייראה בכמות גדולה יותר. עשיתי את כל השקית כדי שיהיה לכמה ימים וגם כי הגיעו אורחים.

august3 085

 

 

2 תגובות

השאר תגובה