Home בקר פודינג זרעי צ'יה

פודינג זרעי צ'יה

אני די בטוחה שכבר ציינתי כמה פעמים שאני מאוד אוהבת פודינגים וכל מה שהוא וניל.

אני בטוחה שגם שמתם לב שכבר די הרבה זמן יש באז רציני (ומוצדק) סביב הגרגיר הקטן שנקרא זרעי צ'יה. זרעי צ'יה נחשבים למאוד בריאים וחיוניים לגופינו. הגרגירים עשירים באומגה 3, סיבים תזונתיים, ואנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון). הם מקטינים סיכון לסרטן ומחלות נוספות ומסייעים בהרזיה! ומה שנחמד זה שברגע שהם במגע עם נוזלים הם הופכים לג'ל.

באתר של מאקו התייחסו לזרעי הצ'יה בצורה מעניינת וכתבו על יתרונותיה במקוריות:

פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון

פי 3 יותר ברזל מתרד

פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי

פי 6 יותר סידן מחלב

פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות

יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן

יותר חלבונים מסויה

לכן מומלץ לשים את הזרעים הקטנים בכל בישול אפשרי, אבל כפודינג זה פשוט נפלא!

הנה מתכון זריז וטעים מאווווד!

בקערה עמוקה שמים 1/2 כוס זרעי צ'יה עם 2.5 כוסות חלב שקדים, 1 כף תמצית וניל טהור ו-2 כפות סירופ מייפל טהור ולערבב. מניחים את הקערה עטופה עם ניילון נצמד במקרר ללילה או למשך 4 שעות לפחות. מומלץ פעם פעמים להוציא מהמקרר ולערבב מעט. אני אישית הכי אוהבת את השילוב עם חלב שקדים אבל כמובן שניתן להכין עם שילובים אחרים כמו חלב, סויה, חלב אורז, ומים.

אגב, לקריאה על יתרונות נוספים של הצ'יה אפשר להיכנס ישירות לאתר מאקו:

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-2c18d9d398f8641006.htm

november001 204 november002 003

november002 002

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה