Home לחמים פיצה אמיתית

פיצה אמיתית

נפתח בשלוש עובדות הקשורות לפיצה*:

1)   93% מתושבי ארצות הברית אוכלים לפחות משולש פיצה אחד בחודש.

2)  בכל שנייה, נאכלים בעולם 350 משולשי פיצה.

3)  83% מדיירי הבית שלנו מעדיפים פיצה זיתים. (לי יש פטיש לפיצה עם גבינת עזים)

בימי הטרום-צליאק, כל מוצאי שבת היה ערב פיצה. לעתים הייתי משקיעה בהכנת הבצק הביתי לפיצה ולפעמים פשוט מפזרת קטשופ עם גבינה מגורדת על פיתה ושמה בתנור. כך או כך, כל בני הבית נהנו מהארוחה.

היום, כשאנשים סביבנו שומעים שאנחנו נטולי גלוטן, הם מיד מציינים ב"ידיעה" שפסטה ופיצה אסור לנו. אם הם נחמדים, אנחנו מייד מזמינים אותם אלינו למוצאי שבת הקרובה, לערב פיצה וי איי פי.

לא תמיד הכל היה VIP. כשהתחלתי את חיפושי אחר הבצק האולטימטיבי לפיצה היה ברור לי דבר אחד: אין לי מושג איך לעשות זאת. ניסיתי המון מתכונים, ואפילו יותר מזה. לנגד עיניי עמדו (חוץ מעיסות דביקות שסיימו את חייהם בפח) שני פרמטרים חשובים: האחד, שיהיה טעים ודומה כמה שיותר לבצק "רגיל". השני, שהבצק יהיה עשוי מקמחים בריאים ולא רק סתם חבורה של עמילנים.

לפני שאגיש את המתכון לפיצה VIP, חשוב לי לשתף בשלושה טיפים מנצחים לגבי הכנת הבצק והפיצה:

i.    חשוב לתת לבצק לעמוד לילה במקרר. לתת לו לנוח.

ii.   פעמים רבות הבצק של הפיצה ללא גלוטן לא נאפה כראוי. בבצק ללא גלוטן צריך לאפות "חצי דרך", להוסיף תבלינים, ואז להכניס לאפייה נוספת.

iii.  בפיצה, כמו בהרבה מאכלים אחרים, אני אוהבת מנות קטנות. אין לי הסבר למה, אבל גיליתי שכשמכינים מנות קטנות, אישיות, זה מצליח טוב וטעים הרבה יותר מאשר פיצה אחת גדולה.

אגב, מבצק הפיצה ניתן להכין גם לחמניות. אני מכינה אותו בערב, והוא מחזיק עד ארבעה ימים במקרר.

Shira's Iphone May 2014 1213

הבצק

Shira's Iphone May 2014 1214

הרוטב

Shira's Iphone May 2014 1215

התוספות

 

יבשים:

1/4 כוס קמח אורז לבן

1/4 כוס קמח סורוגום

2 כפות קמח טפיוקה

2 כפות עמילן תפוח אדמה

1 כף קמח אורז מלא

1 כף קמח תפוח אדמה

1 כף חלבית

2 כפיות קסנטן גאם

1 כפית פקטין

1/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

1 כף גדושה של שמרים יבשים

כל הרכיבים מעלה שווים לכוס אחת. במתכון זה יש צורך בשלוש כוסות.

רטובים:

2 ביצים בטמפ' החדר

50 גרם חמאה מומסת

1 כף שמן זית

1 כפית תמצית וניל טהור

כוס וחצי של חלב שקדים בטמפ' חדר ( ואולי יהיה צורך בעוד כף או שתיים של חלב השקדים)

 

Shira's Iphone May 2014 1216

איך מכינים:

שלב ראשון בהכנת הבצק: מנפים את כל הקמחים לקערה. מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח. בקערה נפרדת טורפים שתי ביצים. מוסיפים את כל הרטובים (שמן הזית, וניל, חמאה וחלב השקדים), ובעזרת מרית מערבבים. אם הבצק מעט יבש, ניתן להוסיף לפי הצורך עוד כף או שתיים של חלב שקדים.

מעתה ואילך כל התהליך יתבצע בעזרת המרית ולא בידיים. יוצרים עיגול בצקי יפה ומשאירים אותו בקערה. את הקערה עוטפים בנייר נצמד שקוף ומכניסים למקרר ללילה.

הכנת רוטב פיצה קלאסי: משתמשים בסיר יחסית שטוח ומחממים ארבע כפות שמן זית. לוקחים בצל גדול יפה ומגרדים אותו בפומפיה בצד הדק. כותשים שלושה שיני שום. מוסיפים את הבצל והשום לסיר ומחממים קלות (בסביבות 30 שניות). מוסיפים לסיר כף של סירופ מייפל טהור ומשחימים עוד קצת את הבצל. מוסיפים לסיר שתי קופסאות קטנות של רסק עגבניות. לוקחים את אחת הקופסאות הריקות, ממלאים אותה במי ברז ושופכים לסיר. מערבבים היטב ומוסיפים צרור של תימין טרי וכפית שטוחה של תבלין אורגנו יבש. לא לשכוח כמובן קורט מלח. מערבבים ובוחשים על אש נמוכה במשך 8-10 דקות והרי לנו רוטב פיצה טעים.

חזרה לתהליך הכנת הבצק לפיצה: כעבור 12 שעות מהכנת הבצק.

ראשית, מחממים תנור ל – 200 מעלות. אם יש לכם אבן לאפיית פיצות זה רק ישבח את הטעם והאפייה.

על משטח שיש נקי מפזרים קמח רב שימושי (אני משתמשת בקמח תמי. גם קורנפלור עושה את העבודה). לוקחים חתיכת בצק בגודל של כדור גלידה ומגלגלים על הקמח עד שהבצק מתקמח היטב וניתן לעבוד איתו. כעת, בעזרת מערוך משטחים את הבצק עד לקבלת עיגול יחסית דק (אני אוהבת להפוך את הבצק מצד לצד בעזרת שפאכטל מטבחי מפלסטיק). ממשיכים בתהליך עד לקבלת עיגולים דקים. במקרה שאין אבן לאפיית פיצות, יש להניח את הפיצות על תבנית רגילה עם נייר אפייה שעליו מפוזר מעט קמח. אם יש אבן לאפיית פיצות – פשוט להניח את הפיצה על האבן.

בשני המקרים, אופים בסביבות חמש דקות כל צד. כעבור כעשר דקות מוציאים את הבצק-פיצה, מורחים עליו רוטב פיצה, ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת.

כמובן שזה המקום והזמן לשדרוגים (בעברית: קומבינות) וגיוונים של הפיצה: שילוב של גבינת פרמזן מגורדת מביא את השילוב בין גבינה לבצק למושלם. מגוון הצבעים והצורות על הפיצות, מגבירים את הכיף והתאבון אצל הסועדים: עגבניות פרוסות, זיתים ירוקים, תירס, גמבה חתוכה לרצועות, גבינת עיזים, עלי בזיליקום, טונה ובעצם כל העולה על הדמיון.

מחזירים את הפיצה לתנור ואופים עד שהגבינה נמסה וזהובה.

מוציאים, מגישים, מתענגים, ומרגישים VIP.

 

 

תגובה 1

השאר תגובה