Home דף הבית גדול פיצה ברוטב פסטו/קייל

פיצה ברוטב פסטו/קייל

אתם כבר יודעים כמה אני משוגעת על עלי קייל. I can't get enough of them. אני מנסה לשלב אותם בכל מאכל, והנה הגיע גם תור הפיצה. אנחנו בבית אוהבים פיצה בווריאציות שונות ולכן החלטתי לנצל את מעמד הפיצה לטובת היצרים האישיים שלי כאמא ופשוט "לדחוף" עוד קצת בריאות לאוכל של הילדודס. את רוטב הפסטו הכנתי משילוב של עלי בזיליקום ועלי קייל, יצא פגז! הבן הבכור אכל עם כפית ישירות מהבלנדר! כמובן שלא הזנחתי את הבצק. אותו הכנתי ללא שמרים אלא עם פשתן טחון וקמח סורוגום. בקיצור, יצא שילוב טעים בטרוף ועל הדרך עם הניסוי של הבצק החדש גיליתי שבזמן האפייה הבצק גם הופך לפיתה אם רוצים. פשוט משאירים עוד כמה דקות באפייה והבצק מתנפח ומקבל את הבטן של הפיתה. קבלו מתכון כיפי, בריא, וטעים לכל המשפחה.

לבצק:

2 כפות פשתן טחון (אני אוהבת לטחון בבית)

1 כוס קמח סורגום

1/2 כוס קורנפלור

1/2 כוס מאסה הארינה (קמח דק מאוד של תירס)

1 כפית שטוחה של קסנטן גאם

1 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

2 ביצים

1 כף שמן זית

1 כוס חלב שקדים

אופן ההכנה:

בקערה אחת יש לשים את כל היבשים ולערבב היטב. בקערה נפרדת יש לטרוף את כל הרטובים. כעת נשפוך את הרטובים ליבשים, נערבב היטב בעזרת מרית ואז נניח בצד.

רוטב פסטו:

100 גרם צנובר

100 גרם פרמזן מגורד

2 שיני שום

1 כוס עלי בזיליקום

1כוס עלי קייל

2/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר וטוחנים עד שהמרקם רך אבל לא לגמרי קרמי.

כעת חוזרים לבצק. על משטח שיש נקי מפזרים מעט קמח רב תכליתי ללא גלוטן, לוקחים את הבצק ולשים אותו. ניתן להכין פיצה אחת גדולה אך אני אישית אוהבת מנות אישיות ולכן חילקתי את הבצק. לאחר ששיטחנו את הבצק עם מערוך ניתן להעביר את הבצק לתנור שחומם מראש ל 200. אם יש אבן לפיצה פשוט להניח על האבן. אם אין-לא נורא, מניחים על נייר אפייה. לאפות מספר דקות (חצי אפיה) להוציא מהתנור ולמרוח את הפסטו עם שאר התוספות ( גבנ"צ, מוצרלה, קשקבל, זיתים, עגבניות, תירס וכו') ולהחזיר לתנור לעוד מספר דקות עד שזהוב ומוכן.

dec9 082  dec9 085

dec9 086  dec9 087

dec9 083  dec9 084

dec9 096  dec9 100

 

אין תגובות

השאר תגובה