Home PASTAS פשטידת במבה

פשטידת במבה

ערב אחד ההזבנד בא עם הודעה: "הערב אנחנו יוצאים, לקולגה מהעבודה עושים ארוחת ערב הפתעה לכבוד יום ההולדת." מכיוון שאנחנו גרים בנהריה הרחוקה, אין הרבה מקומות/סיבות לצאת לבילוי, וזה בלשון המעטה… מרוב התרגשות לקראת היציאה הגדולה תקתקנו הכל מהר מהר, מה שאומר ארוחת ערב/מקלחות/סיפור/חיבוק/פיפי/מים/עוד נעימי ולישון…

האירוע היה מקסים ובעל יום ההולדת אכן הופתע ושמח. בין הפטפוטים, באחת משיחות הנשים, דיברנו על אוכל ואני על אוכל ללא גלוטן. פתאום יהודית, אישתו של בעל השמחה נזכרת ואומרת: "רגע, יש לי מתכון מעולה לפשטידת במבה בלי קמח!" ואני בתגובה: "פשטידת במבה?!?" כבר למחרת היא שלחה לי מייל עם מתכון לפשטידת במבה. עברתי על המתכון ועשיתי כמה שינויים כדי להתאים אותו יותר למשפחה. מיותר לציין שהילדים זללו את הפשטידה וכמובן שזה היה אטרקציה אדירה. אז הנה המתכון שילוב של יהודית ושלי לפשטידת במבה:

3 ביצים 1 שמנת חמוצה 1 גבינה לבנה

1 כף של קמח תירס

מלח לפי הטעם לערבב הכל יחד ולהוסיף לפי הסדר תוך כדי ערבוב קל:

1 קופסא של תירס שימורים מסונן 100 גר׳ גבנ״צ מגורדת (אפשר גם קצ'קבל במקום) 50 גרם פרמז׳ן מגורד

1 שקית גדולה של במבה לערבב קלות. לשמן תבנית  ולפזר מעט קמח תירס. לשפוך את העיסה ומעל לפזר מעט גבנ״צ ופרמז׳ן עם מעט קמח תירס.

לאפות בחום של 160-170 עד שמזהיב.:)

 

2 תגובות

    • בשמחה הנה המתכון המקורי:

      3 או 4 ביצים

      מעט פלפל לבן

      מעט מרק עוף

      מלח

      1 שמנת חמוצה

      לערבב הכל

      1 חב' במבה גדולה

      1 קופסת שימורי תירס מסונן

      100 גר' גבנ"צ מגורדת

      לערבב הכל לתוך העיסה.

      לשמן תבנית ולפזר מעט קמח תירס לשפוך העיסה ומעל לפזר גבנ"צ כ 100 גר' ואפשר לפזר עוד קצת מעל קמח תירס ולאפות בחום 160 עד שמזהיב יפה.

השאר תגובה