Home בקר קינוח נוטלה וחמאת שקדים

קינוח נוטלה וחמאת שקדים

הכל כבר היה מתוכנן לי לבוקר. מתוכנן פרפקט. אבל, כמו שהפולנייה אוהבת להגיד (עם הבעת פנים פולנייה במיוחד), "אנחנו עושים תכניות ולו (מבט פולני כלפי מעלה…) יש תוכניות משלו". אז בתוכניות של הבכור שלי יש לו הבוקר חום מכובד כזה, מהסוג שמשנה את התוכניות של אמא לתכנית ריאליטי שמזכירה את המרוץ – רק בלי שום מליון בסוף. אז יצאתי לסופרארם לאקמולי (לשלנו פג התוקף), למכולת לקנות רק את מה שחסר (ומשום מה כמעט כל יום חסר), משם ישר למטבח להכין מרק עוף (הפניצילין היהודי), בולונז (למי שלא חולה), אורז (כי הקטנה מתחילה שלשול), כביסה, תליה, קיפול, גיהוץ – ואז "שחק תור נוסף" של כל ארבעת האחרונים. מעניין מתי כל המקופלים האלו יעברו לארון… פתאום נזכרתי (מאוחר מדי כמובן) שבתוכניות של הבי"ס יש מחר "יום קפיטריה", אז על הדרך עוד הכנה של קינוחים. לסיום הסחיטה, מסתבר שבתוכניות של ההזבנד יש לנו איזה יציאה היום בערב…

בקיצור, יום עמוס בתוכניות (של אחרים). ובכל זאת, במהלך היום הצלחתי להכין קינוח נוטלה זריז, גם ייחודי וגם טעים! הרעיון נולד כבר מזמן, מצאתי אותו בבלוג מקסים שנקרא מתקוניישין  http://matkonation.com/כשהכנתי אותו בפעם הראשונה האמצע לא נאפה כמו שצריך (בצק ללא גלוטן לפעמים בעייתי) ומשם בא הרעיון להפוך אותו לקינוח (לעומת המאפה) ולחלק אותו למנות קטנות כדי שהבצק יאפה היטב.

רכיבים:                

חבילה של בצק עלים

נוטלה

חמאת שקדים

טחינה מלאה

שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

מפשירים חבילה שלמה של בצק עלים, מניחים את הבצק על שיש משומן מעט בשמן קוקוס. לדעתי העלים עבים מדי, לכן אני פורסת אותם בעדינות לחצי. בצלוחית מכינים תערובת של  2 כפות חמאת שקדים, 2 כפות טחינה וכף שבבי קוקוס. מורחים על חצי כמות של הדפי עלים בעדינות ממרח שוקולד נוטלה, ועל החצי השני את התערובת של הטחינה. מגלגלים אותם וחותכים. אפשר במגש של קאפקייקס או בצלוחיות קטנות (שניתן לאפות איתן כמובן) ומניחים את הרוגלך כלפי מעלה, לרוב נכנסים שניים ולפעמים שלושה. אין צורך בלשמן את הצלוחיות מכיוון שהבצק שמן מלכתחילה. אופים ב – 175 מעלות למשך 25-30 דקות עד שזהוב ומוכן.

feb10 105  feb10 107

feb10 106  feb10 108

feb10 109  feb10 110

feb10 113

 

מתכונים דומים

תגובה 1

השאר תגובה