Home בשר קציצות בשר עסיסיות

קציצות בשר עסיסיות

מידי פעם אבא שלי אוהב לפנק אותנו בבשר טעים ואיכותי ומביא לנו אספקה רצינית. עם הבשר הטחון ידעתי שבא לי להכין קציצות בתוספת של ירק. בדקתי בפריזר וראיתי שיש לי ארטישוק ואפונה קפואה של סנפרוסט, שילוב מעולה לקציצות. זו מנה די קלה להכנה, השילוב של הקציצות עם האפונה והארטישוק יוצא טעים בטרוף! זאת מנה יפה לארוחת שישי או לאירוח.  בעיניי יש חשיבות רבה לסירים ושילובם עם מתכונים, את הגישה הזאת ירשתי מהפולניה שלי… אמא. דגים מרוקאים לא מבשלים בסיר עמוק אלה שטוח יותר, אותו הדבר לגבי קציצות. בניית מנה עבורי זה חשיבה על הרכיבים, מכלי לבישול ועד אופן ההגשה.

רכיבים:

500 גרם בשר בקר איכותי טחון

מלח ורוד לפי הטעם

1 ביצה

שפורפרת של מחית עגבניות של Mutti

בצל מגורד בפומפייה

בצל קצוץ

שמן זית

סירופ מייפל

שום כתוש

פפריקה מתוקה

כורכום

צרור פטרוזליה קצוצה

פחית אחת של רסק עגבניות

קופסא אחת קטנה של מחית עגבניות

אופן ההכנה:

בקערה שמים: בשר טחון, בצל מגורד בפומפייה, מלח לפי הטעם, ביצה אחת, 4 כפות רסק עגבניות של Mutti, 4 כפות שמן זית ו- 2 כפות סירופ מייפל טהור. מערבבים הכל לעיסה אחידה.

בסיר יחסית שטוח ועמוק מטגנים על להבה בינונית בצל קצוץ ושום כתוש, מזלפים מעט סירופ מייפל מעל הבצל והשום ומטגנים עוד דקה שתיים. מפזרים 3 כוסות של אפונה קפואה. מעל לאפונה מפזרים את כל הארטישוקים שיש בשקית אחת של סנפרוסט (יש בערך 8). עם ידיים מעט משומנות (בשמן זית) מכינים קציצות מהבשר ומפזרים בסיר. מעל מפזרים את הרסק, מחית, כורכום, פפריקה, ומלח ורוד (הכל לפי הטעם), וצרור פטרוזליה. מעל שופכים כוס וחצי מים חמימים. על אש בינונית נותנים להכל להתבשל, ובמהלך הבישול מערבבים מידי פעם. לבדוק אם יש צורך להוסיף מים. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שמוכן, ושהרוטב מסמיך.

מי שאוהב הרבה רוטב לאורז… אפשר להוסיף 2 כוסות מים, מי שמעדיף רוטב סמיך יותר אפשר פחות מים ובישול איטי על אש נמוכה, ולפחות 12 דק' בישול ללא מכסה.

תוספת מושלמת ליד זה כמובן אורז, אני אישית משתמשת כמעט תמיד באורז בסמטי של Daawat גם כי הוא טעים בטרוף! גם יוצא אחד אחד ובעיקר יש לו אינדקס גליקמי נמוך, וגם עם % הכי נמוך של ארסן.

 

unspecified

1

3

2

4

5

6

7

8

9

10

000000

000 00

הסיר המהמם של    https://www.golfco.co.il/brands/golf-co/

 

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה