Home לחמים Flat Bread לחם שטוח ללא גלוטן

Flat Bread לחם שטוח ללא גלוטן

נתקלתי בלחם שטוח במספר אתרים און-ליין, אבל תמיד הקמח היחיד ברכיבים היה קמח חומוס. מכיוון שאני אוהבת לשלב ולנסות וריאציות משלי, הגעתי למתכון הנוכחי שהוא טעים, קליל ובעיקר מאוד בריא. אפשר לגוון ולהפוך את זה לסוג של פיצה, כלומר הטופינג יהיה רק גבינה צהובה (ללא רוטב עגבניות) עם עשבי תיבול, אפשר עם רוטב פסטו, ואפשר איך שאנחנו אוהבים בבית- פשוט כמו לחם.

הרכיבים:

3/4 קמח מאסה הרינה (Masa Harina) שזה בעצם קמח תירס

3/4 קמח תורמוס

3/4 קמח חומוס

1/2 כף מלח

1/2 כף כמון

1 כפית כורכום

1 כף זעתר

1 כף פסיליום

2 כפות פשתן טחון

כמעט שלוש (או שתיים ושלושת רבעי) כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

מנפים את כל הקמחים לקערה ומוסיפים מלח, כורכום, כמון, זעתר, פסיליום ופשתן טחון ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב בעזרת מרית. מכניסים למקרר לשעה לפחות. לאחר 45 דקות מחממים את התנור ל 200 מעלות, לוקחים תבנית עגולה ושטוחה ומשמנים אותה עם 5 כפות שמן זית ומכניסים לתנור (כדי שגם התבנית וגם השמן יתחממו).

מוציאים את הבלילה מהמקרר ומוציאים את התבנית מהתנור. שופכים את הבלילה לתבנית ומיישרים בתבנית עד שהכל אחיד. כעת מחזירים לתנור למשך 30-40 דקות עד שזהוב. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

oct3 036  oct3 037

oct3 041  oct3 042

oct3 044

2 תגובות

  1. שירה נראה מצויין, תודה. יש לי ניסיון מר, במובן הטעמי של המילה, עם קמח תורמוס. כיצד מונעים ממנו להקנות טעם מר ללחם? תודה,ג'ני

    • היי ג'ני,
      ממה שאני למדתי עם כל "הניסויים" במטבח לגבי הקמחים ללא גלוטן כולל תורמוס זה לשלב אותם. אלו קמחים שונים, חלקם עם טעם דומיננטי וחלקם פחות. באפייה ללא גלוטן חובה לשלב מספר קמחים ביחד בכדי לעדן את הטעמים וגם להצלחת האפייה.

השאר תגובה