Home מומלצים שניצלונים קריספים וקראנצים

שניצלונים קריספים וקראנצים

שניצלונים קריספים וקראנצ'ים

אצלנו בבית לא אוכלים שניצל. אף פעם. אצלנו אוכלים שניצלונים. כן, זו שטות שאני המצאתי, אבל את השניצלונים אני יכולה לאכול בלי הפסקה, בזמן ששניצל לא עושה לי את זה. תרשו לי לנסות להסביר: הפולנייה (ותודה שהביאוני עד הלום…), שרוב המנות שלה הן באמת דלישס, אוהבת להכין את השניצל שלה עבה, גדול, עם סחוסי וטעם חזק של עוף. במלים אחרות, פשוט לא יורד בגרון.

באופן לא מפתיע, גם הבכור שלי (ושוב תודה להוריי שהביאוני…) לא מצליח להוריד בגרון שניצל עבה גדול וסחוסי.

הבשורה שאיתה אני באה היום, ושאותה טוחנים בבית חופשי, היא… שניצלונים קטנים, דקים, קריספים, קראנצ'ים וללא סחוס. שאפילו אבא שלי (שבדרך כלל רק טועם בעמידה) לא יכול לעמוד בפניהם ומבקש לארוז לו כמה הביתה.

475

החזה עוף

476

לימון מוסיף המון

477

התיבול

אז מה בעצם צריך להכין?

1 קילו חזה עוף

2 ביצים

3 כפות קטשופ

פרורי לחם ללא גלוטן. ניתן להשתמש בפרורי לחם ללא גלוטן הקלאסיים. אני אישית אוהבת שילוב של כוס קמח חומוס עם כוס קמח תירס דק.

שמן קנולה

לימון סחוט

כף שטוחה של מלח

כף שטוחה של אבקת שום

כף גדושה של אבקת תבלין-על-האש של פרג

 

ואיך הופכים את כל זה לשניצלונים?

מנקים את החזה עוף. דופקים עליו ומוציאים ממנו את כל הסחוסים. חותכים אותו לרצועות ושמים בקערה. על כל הרצועות יש לשפוך את הלימון הסחוט ולערבב טוב. בצלחת יחסית עמוקה יש לטרוף את הביצים עם הקטשופ. במקביל, בקערה עמוקה מערבבים את הקמח חומוס עם הקמח תירס עם השום, המלח ואבקת תבלין על האש.

שתי פעולות חשובות שהופכות את השניצלונים לבלתי ניתנים לעצירה: את השניצלונים אני אוהבת להשרות עם הלימון בין עשרים דקות לחצי שעה. רק לאחר מכן מוסיפים את הבלילה. בנוסף, חשוב להכין את הרצועות ולשמור בכלי סגור לפחות שעתיים לפני הטיגון. זה הסוד להוציא אותם יותר פריכים, יותר דקים ויותר טעימים. אם ממהרים אפשר פשוט להכין כמו שזה.

מחממים שמן קנולה על אש גבוהה. כשהשמן חם מאוד מכניסים את השניצלונים ומעבירים לאש בינונית ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. בסיום מעבירים לנייר סופג.

עורמים את כל השניצלונים על צלחת אחת גדולה, קוראים לכולם לשולחן ורואים איך הערימה מתחסלת צ'יק צ'אק. זה הזמן להנות מהשקט. הפיות שלהם יהיו עסוקים באכילה בדקות הקרובות.

 

478

להתחיל להזיל ריר…

 

אין תגובות

השאר תגובה