Home לחמים בורקס מעולה מקמח חומוס

בורקס מעולה מקמח חומוס

בורקס מעולה מקמח חומוס

שם המשימה: "אני חייבת להכין את זה בעצמי בבית."

שם המאכל: בורקס נהדר ללא גלוטן.

המטרה: הכנת בורקס בריא ללא חומרים משמרים וקמחים מעובדים.

החסרונות: ההכנה היא פצ'קראיי (ביידיש: הרבה התעסקות ולכלוך בידיים).

היתרונות: אם התגברת על הנ"ל ההנאה היא עצומה וכמויות הבורקס הן גדולות וזולות יחסית למה שניתן לקנות בחנות.

יתרון נוסף: ניתן "לשחק" עם מגוון המילוי.

יתרון אחרון ודי: ניתן להקפיא ולשלוף ברגעים המתאימים.

בקיצור: לא לבעלי לב חלש אבל הנאה צרופה ותענוג גדול.

071073074075

076077078079

080

הרכיבים:

כוס קמח חומוס

כוס קמח סורוגום

כוס קמח תירס דק

חצי כוס קמח אורז לבן

1/3 כוס קמח תפוח אדמה

1/3 כוס עמילן תפוח אדמה

כף קסנטן-גם

כף פסיליום

כפית אבקת אפייה

כפית מלח

ביצה אחת ומעט שומשום להברשת הבורקס

הרטובים:

200 גרם חמאה נמסה

כוס חלב שקדים בטמפ' חדר

כוס מים בטמפ' חדר

כף חומץ תפוחים

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

למילוי של הבורקס:

3/4 כוס זיתים ירוקים פרוסים

גביע גבינה לבנה 9%

כוס גבינה צהובה מגורדת

3 כפות ריקוטה

1 כף קורנפלור

ההכנה: מנפים את כל היבשים לתוך קערה. את כל הרטובים טורפים בקערה נפרדת. שופכים את הרטובים ליבשים ומערבבים היטב בעזרת מרית, עד שיוצרים כדור ומניחים אותו בתוך הקערה ל"מנוחה" של לפחות חצי שעה בטמפ' חדר.

בזמן שהבצק נח חצי שעה מכינים את המלית: לתוך קערה מכניסים גבינה לבנה, גבינה מגורדת וריקוטה. תוך כדי בחישה מוסיפים כף קורנפלור ואת הזיתים הירוקים. בוחשים היטב היטב עד שאין גושים והכול אחיד.

כעבור חצי שעה מקמחים את השיש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן (אני אישית משתמשת בקמח תמי), ומתחילים "לשחק" עם הבצק. מוציאים אותו ומגלגלים על השיש, יוצרים כדור יפה, חוצים לחצי ומשם לרבע. בעזרת המערוך משטחים את הבצק עד לקבלת צורה מלבנית יחסית דקה ונוחה לעבודה. את המלבן הזה מחלקים לריבועים של בסביבות 5 סמ"ר. במרכז כל ריבוע שמים כפית של המלית ומצמידים קצה אחד לנגדי שלו ליצירת משולש. חשוב להדק היטב בצדדים כדי שהמלית לא תגלוש במהלך האפייה.

שימו לב שזה החלק המתסכל מעט בתהליך. מניסיון, כש"חיפפתי" בחלק הזה הבורקס נפתח במהלך האפייה והמלית גלשה החוצה.

לוקחים תבנית לתנור, מניחים עלייה נייר אפייה ועל הנייר את הבורקסים עם מעט רווח אחד מהשני. בקערה קטנה טורפים ביצה, מברישים את הבורקסים ומפזרים שומשום מעל.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שנראה מוזהב ומוכן.

 

 

אין תגובות

השאר תגובה