Home קינוחים קראמבל אפרסקים

קראמבל אפרסקים

קראמבל אפרסקים

אחד הדברים הכיפיים במזון, הוא לקבל אותו כמה שיותר קרוב למקור, לשורש שלו. למשל, לימונים היישר מהעץ בגינה, ביצים מהמשק, חלב עיזים היישר מהרפת, שמן זית מהכפר, תאנים ישירות מהעץ של השכן וכו'.

אני אוהבת את ההרגשה הזו כי יש בה אלמנט של התחברות לטבע וחזרה לשורשים. כשחושבים על זה לעומק, מכאן נובע הקסם של השווקים בעולם.

לפני מספר ימים הפתיעה אותנו חברה טובה בשלושה קרטונים עמוסים באפרסקים לבנים, היישר מהמשק. ממש במקרה, אפרסקים לבנים הם הזן האהוב עלי.

לכבוד הקיץ החם והחברה הטובה, הכנתי קינוח מתוק וקל להכנה, שמבוסס, כמובן, על אפרסקים.

480482484483

 

486485487490

מה הכנתי:

1/4 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס קמח שקדים

3/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

2 כפות חמאה קרה

סירופ מייפל טהור

2 כפות תמצית וניל טהור

1 כף פקטין

חצי תפוז סחוט

אה, וכמובן… אפרסקים. גדולים, קטנים, שעירים או חלקים, לא משנה אבל לפחות בין 4 ל – 6 אפרסקים.

בתבנית 24 עגולה

מה עשיתי:

אחרי ששטפתי את האפרסקים וניגבתי היטב, פרסתי אותן לפרוסות והנחתי בתבנית שטוחה.

מעל הכול זילפתי סירופ מייפל טהור ופקטין, וערבבתי. הכנסתי לתנור שהוכן מראש בטמפ' של 200 מעלות במשך 20 דקות. במהלך 20 הדקות הללו, פתחתי את התנור פעמיים וערבבתי את האפרסקים בעדינות (חשוב לא לפצוע אותם).

במקביל, בקערה נפרדת, ערבבתי את קמח הקוקוס, קמח השקדים, האגוזים, החמאה, שלוש כפות סירופ מייפל טהור ואת תמצית הוניל. ערבבתי היטב עם היד עד שנהיה סוג של קראמבל.

לקחתי את התבנית של הקראמבל, שימנתי במעט חמאה את התחתית, ומעל פיזרתי חצי מהכמות של הקראמבל. הוצאתי את האפרסקים שסיימו 20 דקות בתנור (התנור עדיין עובד, לא לסגור אותו!). סידרתי את האפרסקים בתבנית מעל הקראמבל בצורה מעגלית, ומעל פיזרתי את שארית הקראמבל. בעזרת ערבול קל הכל התמזג, והכנסתי ל 15 דקות בתנור.

כעבור רבע שעה, פיזרתי מעל את חצי התפוז הסחוט והכנסתי לתנור, ו- 10 דקות אחרי הקראמבל כבר היה מוכן. יצא דלישס וכולם ליקקו את האצבעות. הייתה לנו הרגשה שהטעם משודרג משום שהאפרסקים הגיעו היישר מהמשק ולא מהחנות…

 

הערה קטנה לגבי הגשת הקראמבל: כשמגישים את הקראמבל אפשר ללכת על "מסלול חם" או "מסלול קר". במסלול קר, שמתאים ליום חם, הקראמבל מוגש היישר מהמקרר. במסלול החם הוא מוגש אחרי היציאה מהתנור, ועדיף עם כדור גלידה וניל ליד. תהנו.

 

 

אין תגובות

השאר תגובה