Home בשר בולונז מאהבה

בולונז מאהבה

בולונז מאהבה

בולונז הוא אחד המאכלים האהובים עלי. אם אני רק אומרת שלוש פעמים את המלה בו-לו-נז, הפה שלי כבר מתמלא רוק. כשהייתי ילדה, הפולנייה כמעט אף פעם לא הכינה לי אותו בבית משום מה, ומכיוון שכך, ההזדמנות היחידה שלי לאכול אותו הייתה במסעדה או אצל חברים.

בשבילי המנה המושלמת היא לא ספגטי עם בולונז, אלא בולונז עם קצת ספגטי. כשהילדים לא רואים, אני הכי נהנית לאכול את הבולונז ישירות מהסיר, כדי "ליישר" אותו (וזה אף פעם לא מספיק ישר).

בהזדמנויות אחרות אנחנו אוכלים אותו על קינואה, אורז, פירה, או פשוט "נקי" ישר לפה.

יש לי מספר גרסאות שונות לבולונזים, אבל כאן אשתף בגירסא הקלאסית, שאותה הילדים הכי אוהבים. היא גם בריאה יותר, כי מאפשרת להכניס לילדים עוד כמה ירקות לתפריט.

במקרה של אירוח מבוגרים אני משדרגת בעזרת יין אדום או תבלין או ירק מיוחד שהתגלגל למטבחי.

006

מה צריכים:

חצי קילו בשר טחון טרי (חשוב להקפיד שיהיה טרי). אני מבקשת מהקצב טחינה כפולה. מי שאוהב את זה יותר גס יסתפק באחת. כך או כך, חשוב שהבשר יהיה טרי. המחיר הוא כפול אבל ההנאה היא משולשת וזה שווה בריבוע. לא כל יום הוא יום בולונז.

בצל אחד גדול

4 שיני שום טרי

1 גזר

1 קישוא

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 קופסת רסק עגבניות קטנה

סירופ מייפל טהור

תבלין פפריקה אדומה מתוקה

עלי תימין, צרור עלי בזיליקום

4 כפות שמן זית

מה עושים:

בסיר כבד מחממים את השמן זית. בפומפיה מגרדים את הבצל. את השום פורסים לפרוסות ומוסיפים לסיר. משחימים קלות ומוסיפים 2 כפות סירופ מייפל טהור. מוסיפים את הגזר והקישוא, שניהם אחרי שגורדו בפומפיה. מטגנים קלות עד לריכוך הירקות. ממשיכים להשחים ומוסיפים את הבשר הטחון. שימו לב שהבשר צריך להיות בטמפרטורת חדר בזמן ההוספה לסיר. משום שכך יש להוציאו מהמקרר כשעה לפני ההכנה. זה פרט קריטי להוספת הטעם.

על אש בינונית בוחשים מדי פעם בעזרת כף עץ. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, ממשיכים לערבב, ומוסיפים כמעט כוס של מים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבזיליקום והתימין. ממליחים לפי הטעם ומוסיפים כף שטוחה של פפריקה מתוקה ומערבבים.

מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה. אם יש סבלנות, שעה וחצי של בישול יהיו טובים יותר, כמובן תוך כדי ערבוב מדי פעם.

זהו. זה מוכן. מסתובבים עם הגב לילדים ומתחילים לאכול ישירות מהסיר. לא לשכוח להשאיר גם לאחרים. הם יאהבו אתכם על זה.

 

 

 

 

 

מתכונים דומים

אין תגובות

השאר תגובה