Home דף הבית גדול VALENTINES DAY

VALENTINES DAY

כל שנה אני מתחילה להרגיש את ה- vibes של Valentine's day כבר חודש מראש בזכות החיבור לוריד עם פינטרסט, אינסטוש וכל עולם ה- Social media. השנה קרה דבר מוזר… הייתי כל כך עסוקה בעבודה (לא פשוט להיות בלוגרית לייף סטייל בימינו), שקועה בעיצוב, תזונה, מתכונים, סטיילינג ובנוסף בית מקסים עם ילדודס (במלים אחרות: הילד עם חום, צריך להכין אוכל וים של כביסות, אבל הבטחתי לעצמי שתלונות על כביסות זה 2015), ופתאום יום האהבה בפתח!

אז הנה עוד יומיים יום האהבה, נכון שזה לא ממש חג וגם לא קשור ליהדות, אבל הוא בהחלט בוחן את הסגנון שלנו: האם אנחנו הטיפוס הנעלב… "לא קנו לי, לא הפתיעו אותי, לא יצא לי, זה סתם בזבוז כסף…" או שאנחנו רואים את זה כהזדמנות ייחודית לקצת דביקות של אהבה. סה"כ, תמיד כיף לתת משהו למישהו אהוב, ובהחלט גם כיף לקבל. ואם רוצים טיפה להתאמץ ולעשות משהו כיפי ביחד תמיד אפשר…

  1. לבחור סרט רומנטי ולהתכרבל ביחד מתחת לשמיכה בבית (תמיד כיף)
  2. להקשיב ביחד לפליי ליסט רומנטי, למצוא את שיר הסלואו מהחתונה או לבחור אחד לעתיד.
  3. לעבור על אלבומים (כן יש דבר כזה) או על תמונות במחשב, ולהסתכל על תמונות שלכם מתחילת הזוגיות.
  4. למצוא מכתבים רומנטיים מהעבר, פתקים, ברכות יומולדת או כל דבר אחר שבעצם מוסיפים אש למדורת האהבה.
  5. בצד הקולינרי של העניין, אפשר להכין ביחד קינוח ולאכול אותו במיטה…

 

מתכון: טיפ לקרוא הכל לפני שמכינים.

יבשים:

1/2 1 כוס של קמח נטול גלוטן רב תכליתי

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות גדושות של סוכר

רטובים:

2 ביצים L

1 כף סירופ מייפל טהור

1 כף תמצית וניל טהור

1 כוס חלב

1/2 כוס מים

1 דלעת ערמונים (או בטטה קטנה או דלעת קטנה)

1 סלק בינוני

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות, עוטפים את הדלעת ערמונים והסלק בנפרד כל אחד בנייר כסף. מכניסים לתנור לאפייה למשך שעה.

בינתיים לוקחים קערה עמוקה, מנפים את הקמח ומוסיפים את שאר הרכיבים היבשים ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, סירופ מייפל, תמצית וניל וכוס חלב.

לאחר כשעה מוציאים את הדלעת והסלק ונותנים להם להתקרר לגמרי. בקערה טוחנים עם מוט ידני את כל הסלק והדלעת (כמובן ללא הקליפה שלהם) עם חצי כוס מים. מעבירים את העיסה לקערה של הרטובים ומערבבים, משם מעבירים את כל הרטובים לקערה עם הקמח. מערבבים הכל היטב ויש לנו בלילה לפנקייקס. מטגנים את הפנקייקס על מחבת משומנת מעט, ניתן לעשות צורות לב בעזרת שבלונה. כמובן ניתן לקשט עם סירופ שוקולד, קצפת, אבקת סוכר, תותים וכו'.

*אני אישית אוהבת למעוך את הסלק והדלעת עם מזלג בכדי שיישארו קצת חתיכות, זה מוסיף למראה ולביסים…

 

feb003 158 feb003 159

feb003 160 feb003 161

feb003 163 feb003 165

feb003 166

feb003 169

 

 

feb003 175

feb003 177

 

 

נ.ב לחברתי המהממת והמפרגנת, המון מזל טוב! אין כמו יום הולדת בדיוק בולנטיינ'ס דיי כדי להלחיץ את הבעל כמו שצריך… קטן עליו  Lipshitz tal@ Paris Je taime

אין תגובות

השאר תגובה